Studiu de Caz - Flamingo

Trimis la data: 2008-03-30
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.64 / 10
Downloads: 57
Autor: George Remus
Dimensiune: 18kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Flamingo, societate fondata in 1994 de catre trei actionari persoane fizice, este una din povestile de succes ale economiei de tranzitie din Romania, firma cunoscand o dezvoltare accelerata si transformandu-se intr-unul din cele mai importante grupuri de retail si distributie de tehnica de calcul si electronica din Romania.Obiectul de activitate al grupului este productia, distributia si vanzarea retail a produselor IT si electronice de larg consum.
Flamingo este lider in activitatea de productie (asamblare) de calculatoare desktop in Romania si prima firma romaneasca implicata in asamblarea de calculatoare notebook .
In prezent firma detine o retea de peste 80 de magazine IT si Consumer Electronics si filiale in 41 de orase si are si o prezenta activa si in plan international, atat distribuitor cat si retail, avand in present subsidiare din Bulgaria, Croatia, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia si Muntenegru.
In urma centralizarii rezultatelor obtinute, din chestionarea unui esantion de 39 de studenti sa realizat prezentul studiu de caz. Sondajul a fost efectuat in octombrie 2006.
Cei chestionati sunt studenti ai Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul specializarii Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, cu varste cuprinse intre 20 - 23 de ani, in proportie de 85% studente iar restul de 15% studenti.

Primul cuvant care le-a venit in minte la auzirea numelui de Flamingo a fost:
aa Electronice - 29%
aa Calculator- 25%
aa Rate - 15,5%
aa Pasare - 12,5%
aa Retea de magazine - 12,5%
aa Altele - 5,5%

Se observa ca cei chestionati sunt informati in ceea ce priveste obiectul de activitate al firmei Flamingo. 54% din studenti auzind numele de Flamingo se gandesc la eletronice (29%) si calculatoare (25%), acestea fiind si elementele representative ale firmei Flamingo. De asemenea acest lucru sugereaza ca promovarea firmei a fost bine realizata si inteleasa.

Prin adoptarea modalitatii de plata in rate, Flamingo s-a facut mult mai cunoscuta, reusind sa-si mareasca numarul de clienti, fiind accesibila tuturor categoriilor sociale.

La categoria VIP pe primul loc se afla Bill Gates, fiind ales de 15 % dintre studenti. El este co-fondator al Microsoft Corporation si pe primul loc in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 50 miliarde dolari.

Restul personalitatilor amintite fac parte din diferite domenii cum ar fi politica (Ion Iliescu, Emil Constantinescu etc.), sport (Gheorghe Hagi, Cristi Chivu,Adrian Mutu), artisti (Monica Anghel, Mihai Treistariu, Michael Jackson,etc.), mass-media (Robert Turcescu, Andrei Gheorghe, Andreea Esca, Adelin Petrisor ), etc.Personalitatile politice amintite,prin functia ocupata, sefi de stat, sugereaza suprematia si puterea pe care o are Flamingo in intreaga tara.

Prin reprezentantii de seama ai sportului, care au facut Romania cunosuta peste hotare, ne duce cu gandul ca si Flamingo sa facut cunoscuta in Balcani prin calitatea produselor si serviciilor oferite.

Albastru, culoare predominanta in sigla firmei Flamingo a fost aleasa in cea mai mare proportie. Aceasta sugereaza infinitul, fiind culoarea adevarului, a echilibrului interior,a supravietuirii. Facandu-se referire la Flamingo sugereaza lupta acerba de pe piata pe care a invins-o.

Rosu, de asemeni culoare regasita in sigla firmei,fiind culoarea sangelui, a focului, rosu simbolizeaza lupta pe care a dus-o Flamingo pentru a se impune pe piata nationala si internationala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.