Studiu de caz - Diferentele dintre stilurile de conducere pot duce la neintelegeri care afecteaza activitatea organizatiei

Trimis la data: 2013-06-10 Materia: Psihologie Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: anamaria8112 Dimensiune: 27kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Studiul de caz prezent, descrie situatia unei organizatii in momentul in care ea este declarata, de cei care o conduc, ca fiind neproductiva. Observarea faptelor se face in momentul in care exista o serie de neintelegeri in cadrul conducerii cu privire la organizarea activitatii si mai mult, in momentul in care ar trebui sa se ia solutii pentru ca aceasta firma sa nu inceteze sa functioneze.Pentru pastrarea confidentialitatii, am folosit anumite coduri pentru evenimentele si subiectii din cadrul organizatiei.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

2.Prezentarea metodelor si instrumentelor folosite
Pentru acest studiu de caz am folosit urmatoarele instrumente:Observatia, ca si metoda principala in aflarea majoritatii informatiilor despre organizatie;Interviul semistructurat, aplicat conducatorilor si angajatilor, prin care s-au obtinut informatii cu privire la organizatie, la ceea ce se intampla in cadrul ei precum si la relatiile care se gasesc in cadrul ei. Acesta s-a bazat pe discutii libere (convorbirea libera, spontana). Interviurile au fost:

Interviu pentru director
1.Cu ce se ocupa organizatia dumneavoastra?
2.Care este istoricul ei?
3.Care sunt atributiile societatii dumneavoastra?
4.Ce post ocupati in cadrul organizatiei?
5.Ce puteti spune despre relatia dintre dumneavoastra si subordonatii dumneavoastra? Ce credeti ca vor spune ei?

6.Cum comunicati cu ei? Cum credeti ca apreciaza ei acest lucru?
7.Credeti ca sunt motivati in ceea ce fac?
8.Ce parere aveti despre propriul dumneavoastra stil de conducere?
9.Au loc schimbari in cadrul organizatiei? Daca da, ce se intampla atunci?
10.Ce parere aveti despre dumneavoastra ca lider?
11.Cum stati cu programarea propriei munci?
12.Cum apreciati pozitia firmei dumneavoastra pe piata?

Interviu pentru angajati
1.Ce fel de relatie aveti cu seful dumneavoastra?
2.Cum comunicati cu el?
3.Cum apreciati organizatia din care faceti parte si munca pe care o prestati?
4.Ce parere aveti despre stilul sefului dumneavoastra?
5.Au loc schimbari in cadrul organizatiei? Daca da, ce se intampla atunci?
6.Ce parere aveti despre seful dumneavostra ca lider?
7.Credeti ca seful dumneavoastra este o persoana organizata?
8.Care credeti ca este pozitia pe piata a firmei in care lucrati?

Pentru diagnosticarea stilurilor de conducere am folosit scala LPC (Least preferred co - worker), construita de Fred Fiedler, care determina stilul de conducere orientat pe sarcina si stilul de conducere orientat pe relatii umane.Pentru a vedea ce tip de cultura organizationala se dezvolta in cadrul firmei observate, am aplicat chestionarul pentru identificarea tipului de cultura realizat de Charles Handy, cu cele patru clasificari: cultura de tip putere, cultura de tip rol, cultura de tip sarcina si cultura de tip persoana. Subiectii raspund intrebarilor luand in considerare doua situatii: propria organizatie in care isi desfasoara activitatea si organizatia in care si-ar dori a-si desfasura activitatea.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.