Studiul dipolului pasiv in curent continuu

Trimis la data: 2009-03-04 Materia: Energetica Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 66
Autor: Iulian Grozea Dimensiune: 261kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Un dipol electric este un circuit cu doua borne de acces cu exteriorul, fara cuplaje magnetice intre laturile interioare si exterior. Daca suma algebrica a curentilor celor doua borne de acces este zero, oricare ar fi potentialul bornelor, atunci acesta formeaza o poarta. Daca dipolul contine numai elemente pasive de circuit, se numeste dipol pasiv.
O linie de curent continuu, de distributie a energiei electrice, de tensiune relativ redusa, poate fi asimilata unui dipol pasiv neglijand curentii de dispersie prin izolatia liniei. Conductoarele liniei sunt caracterizate de rezistenta; astfel, liniile pot fi inlocuite cu o rezistenta concentrata R=2l/s,
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Comparand graficele pentru U1, U2 si U din figura 1 si din figura 4 observam ca, practic, tensiunile nu au o variatie liniara ca in cazul teoretic, ci au o variatie neliniara functie de intensitate.
De asemenea, nici transferul maxim de putere nu are loc pentru un randament de 50%, ci pentru unul de aproximativ 49%.

Pentru realizarea transferului maxim de putere conditia teoretica R1=R2 nu este indeplinita. In cazul nostru, vom avea R1=29 si R2=29,1 . Diferenta dintre cele doua rezistente se poate considera ca este rezistenta interna a aparatelor de masura si a conductoarelor.

Observam la final ca rezistenta R1 este calda. Explicatia poate fi aceea ca rezistenta, avand formula R=l/s, depinde de temperatura absoluta prin relatia =(T), T=0(1+T). Astfel, materialul din care este confectionata rezistenta se incalzeste in timp.Pentru functionarea in gol, tensiunea nominala Un a generatorului difera de tensiunea sa reala U1,

diferenta datorandu-se erorilor aparatelor de masura. Astfel, considerand generatorul de tensiune real, am avea relatia E=UAB. In realitate insa, E=RII+UAB, unde RI este rezistenta interna a sursei. In acest caz, pentru I0, vom avea UABE.

In concluzie, avand in vedere posibilele erori personale efectuate la citirea datelor experimentale precum si pe cele datorate aparatelor de masura, rezultatele obtinute sunt satisfacatoare.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.