Suspensia masinii

Trimis la data: 2010-09-14
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.72 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihaela Voicu
Dimensiune: 1849kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Scopul lucrarii: De studiat constructia cadrelor, corpurilor puntilor conducatoare si conduse, suspensiei, rotilor si anvelopelor, sa capete deprinderi de reglare a rulmentilor butucurilor rotilor, montarea-demontarea anvelopelor.Timpul de efectuare - 7 ore.Utilaj: Carti, material ilustrativ, placate, stenduri si mecanisme a partii rulante, indicatoare de control si complectul de instrumente a lacatusului, lopatele de montaj, butucul rotii, rotii in ansamblu si plasa de protectie.

Laboratoare similare:

La efectuarea lucrarii de laborator e necesar de studiat constructia caderlor automobilelor, suspensiei dependente si independente si a partilor componente, corpurilor puntilor conducatoare si conduse, butucurilor rotilor, constructia rotilor si anvelopelor. In partea practica a lucrarii de laborator e necesar de efctuat reglarea jocului rulmentilor butucurilor rotilor si montarea-demontarea rotii automobilului.

8.2. Suspensia automobilului
1. Suspensia dependenta. Destinatia, constructia generala si principiul de functionare. Partile componente a suspensiei dependente si destinatia lor functionala.

Destinatia suspensiei.
Suspensia automobilului are rolul de a asigura confortabilitatea pasagerilor si de a proteja incarcatura si organele componente imAZpotriva socurilor, trepidatiilor si oscilatiilor daunatoare, cauzate de neregularitatile drumului.Suspensia automobilului realizeaza legatura elastica intre cadru au caroserie si punti, sau direct cu rotile automobilului

Partile componente.
Suspensia unui automobil cuprinde :elemente elastice;dispozitive de ghidare;amortizoare ;stabilizatoare.Elementele elastice servesc pentru micsorarea sarcinii dinamice rezultate la trecerea rotilor pentru neregularitatile drumului.

In acelasi timp elementele elastice fac ca oscilatiile caroseriei sa fie suportabile de pasageri si sa nu dauneze marfurilor care se transporta.Elementele de ghidare transmit componentele longitudinale si transversale ale fortelor de interactiune, precum si momentele, acestor forte, determinand cinematica rotilor fata de cadru sau caroserie.

Elementele de amortizare impreuna cu-frecarea dintre foile arcurilor amor-tizeaza oscilatiile caroseriei si ale rotilor.
Functiile celor trei elemente principale ale suspensiei pot ti indeplinite de unui si acelasi element sau de elemente diferite.
In unele cazuri, suspensia automobilului mai contine elemente supliment tare - stabilizatoare, care au rol de a reduce inclinarile laterale ale autoveAZhiculelor in viraje.

Conditiile impuse.
Suspensia automobilului trebuie sa indenhneasca urAZmatoarele conditii principale caracteristica elastica, care sa asigure un grad de confort satisfacator; constructie simpla si rezistenta; amortizarea vibratiilor caroseriei si rotilor; asigurarea cinematicii corecte a mecanismului de directie; greutatea minima; sa transmita fortele si momentele reactive de la roti la caroserie etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.