Suspensie Auto

Trimis la data: 2010-09-18
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 6.94 / 10
Downloads: 47
Autor: Alin Varcea
Dimensiune: 352kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Problema de a diminua cat mai mult socurile in timpul mersului constituie un subiect in atentia inventatorilor si a utilizatorilor de vehicule respectiv autovehiculelor inca de la inceputul aparitie dispozitivelor de propulsie respectiv autopropulsie.Cand lumea analizeaza performantele unui automobile, de regula se gandesc la cai putere (Puterea Efectiva), Cuplu Maxim, Acceleratie 0-100Km/h in cate secunde, consum, fiabilitate, cost samd.

Laboratoare similare:

Intreaga putere dezvoltata de motor nu poate fi exploatata la maxim daca conducatorul automobilului nu poate controla masina.Pe masura ce tehnologia fabricarii motoarelor cu ardere interna in 4 timpi a luat amploare inginerii proiectanti au inceput sa acorde o atentie deosebita sistemelor de suspensie si amortizare.

Principalul rol al sistemului de suspensie la automobil este acela de a maximiza frecarile dintre amvelope si calea de rulare pe care se deplaseaza;astfel incat sa confere o stabilitate cat mai buna si o maniabilitate respectiv o manevrabilitate cat mai mare si in acelasi timp confortul pasagerilor (nu se include suspensiile sport)
-absorbtai socurilor mecanice cauzate in timpul depalsarii pe calea de rulare
-randament ridicat
-stabilitate

Suspensia unei masini intra in componenta sasiului care la randulu lui inglobeaza si alte subansmable ce confera functionarea vitala a automobilului.Au la baza principiul de comprimare al aerului pentru a absorbi vibratiile rotii.Dispozitivul este alcatuit dintr-un recipient de foram cilindrica unde are loc comprimarea aerului si este pozitionat intre roata si corpul automobilului.S-au pus in aplicatie inca din anul 1930 insa pe atunci constau in diafragme .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.