Tablouri

Trimis la data: 2010-01-29 Materia: Informatica Nivel: Facultate Pagini: 22 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Costin Dimensiune: 45kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In Matlab, tablourile multidimensionale (array) reprezinta o extindere a matricelor. Un element al unei matrice poate fi accesat utilizand doi indici: primul reprezentand linia, iar al doilea coloana. In cazul tablourilor multidimensionale se adauga cate un indice pentru fiecare dimensiune suplimentara (pagini).
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Astfel, un tablou multidimensional utilizeaza:
- un prim indice pentru linii;
- al doilea indice pentru coloane;
- al treilea este indicele de pagina (primul indice de pagina);
- al patrulea indice al tabloului reprezinta al doilea indice de pagina etc.

Crearea tablourilor multidimensionale
Pentru crearea tablourilor multidimensionale, se pot utiliza aceleasi tehnici ca in cazul matricelor bidimensionale, respectiv prin indexarea sau cu functii specializate. In plus, Matlab furnizeaza o functie de concatenare speciala pentru construirea tablourilor multidimensionale.

Generarea tablourilor multidimensionale prin indexare
O modalitate de a crea tablouri multidimensionale presupune crearea unui tablou cu doua dimensiuni si apoi extinderea acestuia, prin adaugarea unor pagini suplimentare.

Extinderea unui tablou in orice dimensiune se poate realiza prin:
-incrementarea sau adaugarea unor indici si atribuirea unor valori;
-atribuirea unui numar de elemente corespunzator dimensiunii tabloului. Pentru tablouri numerice, toate liniile trebuie sa aiba acelasi numar de elemente, toate paginile trebuie sa aiba acelasi numar de linii si coloane etc.

Afisand matricea A, se observa ca, dupa primele doua comenzi, Matlab completeaza tabloul A cu elemente zero pentru a mentine dimensiunea corespunzatoare.

Generarea tablourilor multidimensionale folosind functii
Pentru a genera tablouri multidimensionale pot fi utilizate functii Matlab ca randn, ones si zeros in acelasi fel ca in cazul tablourilor bidimensionale. Fiecare argument reprezinta marimea unei dimensiuni in tabloul rezultat.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.