Tehnica microundelor - Cuplorul directional

Trimis la data: 2010-01-11 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Dorin Saftea Dimensiune: 221kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuplorii directionali sunt dispozitive liniare pentru microunde de tip octopol formate dintr-un ghid de unda principal, pe care il vom nota cu P, si un ghid de unda secundar, pe care il vom nota cu S, cuplate intre ele prin fante sau tronsoane de ghid. De asemenea cuplorii directionali pot fi formati din linii.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

In ghidul secundar apare un camp electromagnetic care depinde de sensul de propagare al campului din ghidul principal.In cazul ideal la un capat (poarta) al ghidului secundar (in cazul de fata poarta 4) se obtine un camp de valoare finita iar la capatul opus valoarea campului este nula, atunci cand ghidul principal este parcurs de unda directa.

In cazul in care cuplorii directionali sunt realizati cu linii fenomenele sunt aceleasi, dar cuplajul dintre linii este realizat in mod direct.
Modelarea cuplorului directional si analiza teoretica a cuplajului dintre ghidul principal si cel secundar.Consideram o modelare prin utilizarea liniilor. Astfel daca consideram ghidul secundar reprezentat printr-o linie, influenta cuplajului dintre acesta si ghidul principal poate fi realizata prin introducerea a doua generatoare unul de curent si unul de tensiune, care vor modela efectele campului magnetic respectiv campului electric.

Relatia conventionala intre cele doua tipuri de cuplaj se poate obtine simplu, prin rotirea unuia din ghiduri in jurul axului ce trece prin centrul fantei. In acest caz cuplajul prin linii de camp electric ramane neschimbat, iar cuplajul prin linii de camp magnetic variaza proportional cu cosQ, unde Q este unghiul dintre cele doua ghiduri.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.