Tehnici de simulare 2

Trimis la data: 2010-09-30 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Corina Croitoru Dimensiune: 82kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Obiective. In urma efectuarii lucrarii de laborator se invata:
descrierea circuitelor in modul grafic utilizand Pspice 9.1 Student Version;utilizarea analizei de c.c. - DC Sweep;vizualizarea formelor de unda si inserarea lor in documentul Word.Sa se simuleze, utilizand Pspice 9.1 Student Version, circuitul din fig. L3-1 si sa se reprezinte grafic dependenta dintre curentul anodic prin fiecare dioda si tensiunea anod-catod de la bornele ficarei diodei (caracteristicile statice ale diodelor).
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Pentru vizualizarea formelor de unda se tasteaza Trace/Add Trace... In fereastra de dialog se face clic pe variabila de interes, urmat de Enter (sau dublu clic pe variabila de interes);Pentru stergerea unei forme de unda se da clic pe numele variabilei situat sub reprezentarea grafica, in stanga (in urma selectarii, numele variabilei isi schimba culoarea in rosu) si se tasteaza Delete;

Pentru a sterge simultan mai multe forme de unda, selectia variabilelor de interes se face mentinand tasta Shift apasata. Urmeaza Delete.
9. Vizualizarea caracteristicilor curent-tensiune pentru cele 2 diode impune schimbarea variabilei de pe axa X. In acest scop se selecteaza Plot/Axis Settings..., in fereastra X Axis se da clic pe Axis Variable... si se alege variabila de tensiune care corespunde la tensiunea anod-catod a fiecarei diode (V(2), respectiv V(3)). Urmeaza OK de 2 ori.

Rezolvarea temei 1 presupune inserarea la sfarsitul referatului a caracteristicilor curent-tensiune pentru o dioda redresoare (D1N4002) si o dioda zener (D1N750). Se realizeaza astfel:editarea aspectului curbei se poate elimina simbolul de pe curbe prin selectarea Tools/Options si bifarea optiunii Never din submeniul Use Symbolmodificarea grosimii liniei prin clic dreapta pe curba, alegerea optiunii Properties... si modificarea optiunii Width

copierea graficului in Clipboard prin Window/Copy to Clipboard. In fereasta care se deschide, in zona Foreground se bifeaza optiunea change all colors to black sau se lasa setarea implicita;aducerea graficului in documentul Word aplicand Paste (Ctrl+V).Sa se simuleze, utilizand Pspice 9.1 Student Version, circuitele din fig. L3-2 si sa se reprezinte grafic functiile de transfer avand ca intrare tensiunea V1 si ca iesiri tensiunile din nodurile marcate cu marker-i. Se va folosi declaratia de controlde c.c. in care Start Value=20V iar End Value=-20V.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.