Tehnologia bauturilor - determinarea zaharurilor reducatoare

Trimis la data: 2010-07-01
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 7.62 / 10
Downloads: 63
Autor: Igor Mihail
Dimensiune: 65kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Prin zaharuri reducatoare se intelege cantitatea de zaharuri cu functiernaldehidica sau cetonica (glucoza, fructoza, lactoza, maltoza, zahar invertit ),care reduc o solutie de ioni cuprici in mediu alcalin la cald.

Laboratoare similare:

In conformitate cu Regulamentul de aplicare a Legii viei si vinului nr.67/1997, vinurile de consum curent si de calitate din tara noastra, in functie de continutul lor in zaharuri reducatoare, se clasifica astfel:rn- seci, cu un continut in zaharuri de pana la 4 g/l inclusiv;rn- demiseci, cu un continut in zaharuri cuprins intre 4 si 12 g/l inclusiv;rn- demidulci, cu un continut in zaharuri cuprins intre 12,1 si 50 g/l inclusiv;rnrn- dulci, cu un continut in zaharuri de peste 50 g/l;rn- licoroase, cu un continut in zaharuri cuprins intre 80 si 120 g/l, corelat cu o concentratie alcoolica intre 15 si 22 % vol.rnDeterminarea zaharurilor reducatoare din vin, must, si mistel se efecuteaza prin metode chimice. Aceste metode comporta doua operatii succesive: defecarea si determinarea propriu-zisa.rnrn1. DEFECAREArnDefecarea consta in eliminarea altor substante cu proprietati reducatoare cum sunt compusii fenolici (taninuri, flavone, antociani) a caror prezenta la determinare provoaca erori de analiza.Defecarea se poate efectua prin urmatoarele metode:rnrnMetoda de referinta: consta in trecerea vinului neutralizat si dezalcoolizat pe o coloana cu rasina schimbatoare de anioni (sub forma de acetat), urmat de defecarea cu acetat neutru de plumb.rnMetode uzuale: vinul este tratat cu unul din reactivii urmatori:rn- oxid de mercurrn- acetat neutru de plumbrn- ferocianura de zinc
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.