Tehnologia de fabricatie a miezului magnetic

Trimis la data: 2009-06-26 Materia: Inginerie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ioana Creita Dimensiune: 65kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Aceste prelucrari au pondere insemnata, deoarece in industria electrotehnica mai mult de 50% din totalul pieselor care intra in componenta echipamentelor electrice se fabrica din materiale sub forma de table, benzi sau profile speciale.Aceste piese se obtin cu detasarea unor parti din materialul ce se prelucreaza prin taiere (stantare) sau prin deformare plastica (indoire, ambutisare) efectuate de matite.
Deformarea plastica este procedeul prin care se schimba forma si dimensiunea initiala a materialului de prelucrat sub actiunea fortelor exterioare.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Stanta este alcatuita din doua subansamble din care unul fix numit placa taietoare si care se pozitioneaza pe masa piesei si o parte mobile numita poanson si care este prins in bebecul mesei sau in culisa. Forta taietoare este furnizata de masina unealta numita presa: F=t*g*P* τ unde P - perimetru Principalele operatii de stantare intalnite in ind electrotehnica sunt retezarea,decuparea, perforarea,crestarea,slituirea,tunderea.

Procesul ethnic de stantare este influentar de anumiti factori tehnologici(dimensiunile si forma conturului de stantare,duritatea mat,jocul dintre poanson si placa taietoare,calitatea muchiilor taietoare,starea sub materialelor).intre acesti factori jocul dintre poanson si placa taietoare are o influenta deosebita asupra calitatii pieselor si a duratei de viata a stantelor. In general real jocului dintre poanson si placa taietoare este intre 4-18%,doar la tabla silicioasa sau tabla elth care are pana la 5% si jocul este intre 6-7%.

Daca jocul este prea mic pot aparea fisuri,suprafata de forfecare nu este neteda iar impingerea mat in matrita necesita eforturi mari.In plus stanta se real relative repede. Daca jocul este prea mare piesa se deformeaza. Procesul de stantare este analog cu procesul de taiere prin forfecare , deoarece muchiile taietoare ale poansonului compotandu-se ca si muchiile de cutit.Este insotita de o serie de fenomene care afecteaza materialul supus prelucrarii modificandu-I in mod substantial comportarea in timpul silicitarilor sau a prelucrarilor ulterioare.

In timpul prelucrarii prin def plastica la rece se constata o modif a propr mecanice ale mat in sensul cresterii rezistentei la rupere.Cresterea duritatii, scaderea propr ce oglindesc platicitatea,alungirea,gatuirea,apar modif in structura,se modif propr fizice(conductibilitatea el si term)se modif propr magnetice,propr chimice(rez la coroziune). Ansamblul acestor modif ce afecteaza mat deformat poarta denimirea de ecruisare.

O importanta deosebita o are fen de ecruisare asupra plasticitatii mat prin faptul ca la un anumit grad de def plastica, plasticitatea acestuia scade in asa masura incat este f greu sa mai poata fi prelucrat in continuare deoarece apar fisuri iar fortele de actionare sunt f tari. Pt o revenire a propr mat trebuie sa procedeze la un tratament de revenire. Forta taietoare este proportionala cu perimetrul P, aceasta fort ape care trebuie sa o dezvolte presa nu este suficienta pt desfasurarea proc de stantare; mai este necesara forta exercitata de inelul de fixare si forta exercitata de aruncatorul piesei si astfel Ft=1,15F

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.