Tranzistorul cu efect de camp cu poarta jonctiune

Trimis la data: 2010-11-14
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.79 / 10
Downloads: 0
Autor: Elisabeta Munteanu
Dimensiune: 204kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
In lucrare sunt masurate caracteristicile statice ale unui TEC-J si este verificata concordanta cu relatiile analitice teoretice. Sunt masurati de asemenea parametrii modelului de semnal mic, joasa frecventa si verificata dependenta acestora fata de punctual static de functionare.

Laboratoare similare:

Unde IDSS reprezinta valoarea maxima a curentului, pentru VGS nul.

Modelul dinamic pentru TEC-J:
Comportarea TEC-J in regim dinamic de semnal mic si joasa frecventa se poate descrie cu ajutorul modelului urmator:
Daca se analizeaza structura reala a unui TEC-J se remarca prezenta intre extremitatile canalului propriu-zis si contactele metalice S si D, a unor portiuni de siliciu n a caror rezistenta trebuie luata in considerate in construirea unui model dinamic. Pentru simplificare se ignora efectul acestora.
3. Masuratori si calcule:

Se ridica caracteristicile current-tensiune pentru VDS>0, prin fixarea succesiva a tensiunilor VGS si VDS la valorile indicate in tabelul urmator:

Se inverseaza firele de legatura la sursa si se ridica caracteristicile current-tensiune pentru VDS
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.