Turismul in Bangkok

Trimis la data: 2012-12-12
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.62 / 10
Downloads: 0
Autor: andreyn
Dimensiune: 2068kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Bangkok acopera o suprafata de mai mult de 1500 de km2, intinsa de-a lungul unei campii netede de aluviuni, fiind impartit de raul Chao Phraya. Acest rau, recunoscut uneori si sub numele de Raul Ingerilor, ce isi creaza drum prin inima orasului, este in sine un obiectiv. Plimbarile cu vapoarele pe rau pot fi o modalitate foarte adecvata de a vedea Bangkokul. Orasul se scufunda in fiecare an cu 5 cm, insa distractia este prea mare pentru a demoraliza pe cineva.

Laboratoare similare:

Bazinul hidrografic Chao Phraya, zona din jurul Bangkok-ului, si provinciile din apropiere cuprind o serie de campii si delte care duc in Golful din Bangkok, aproximativ 30 km sud de centrul orasului. Acest lucru a dat nastere denumirii "Venetia Orientului", datorita numarului de canale si pasaje care impart zona in bucati separate de teren, formand totodata asa numita Piata Plutitoare. Aceasta este de fapt reteaua de canale a lui Chao Phraya, unde localnicii vin cu barcile pentru a vinde sau cumpara diverse produse. Traficul pe apa este mult mai intens decat cel de pe strazile marilor orase la ore de varf, iar privelistea este unica: din barcile incarcate cu fructe, legume, flori, dulciuri si mirodenii, fiecare incearca sa vanda cat mai scump.
Clima

Conform Organizatiei Mondiale de Meteorologie, Bangkok este unul dintre cele mai caldu-roase orase din lume. Umiditatea aerului este ridicata, de aceea locurile ventilate sunt indicate, ca de altfel si hidratarea din belsug, hainele decente din materiale naturale si incaltamintea comoda.Clima Thailandei este tropicala. Sunt 3 sezoane: cald (martie-mai), umed (iunie-septembrie) si racoros (octombrie-februarie, temperaturile sunt in jur de 25 ˚C).Bangkok se afla la aproximativ doi metri deasupra nivelului marii, ce cauzeaza probleme protectiei orasului impotriva inundatiilor in timpul sezonului musonic. Adesea, dupa o ploaie torentiala, apa din canale si raul se revarsa pe maluri, ducand la inundatii masive.

Administratia Metropolitana a Bangkok-ului a construit recent maluri mai mari alaturi de unele canale pentru a preveni apa sa ajunga la nivel strazii. Desi exista sectiuni mari de verdeata conservate cu ajutorul Departamentului National al Padurilor sau desemnate ca fiind zone verzi, orasul se axeaza in special pe activitatea econimica, fapt pentru care dezvoltarea elementelor naturale este dificila.

Totusi, Bangkok se evidentiaza prin marile portiuni verzi situate in centrul orasului, inclusiv marele parc de tip padure intre Yannawa si Samut Prakan. Aceasta parte a orasului acopera o suprafata de peste 50 de km2 si este destinat sa amortizeze CBD (Central Business District) de industriile mari de vest si de sud ale Bangkok-ului Metropolitan.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.