Un tur al rational rose

Trimis la data: 2010-09-14 Materia: Management Nivel: Gimnaziu Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 46
Autor: Narcis Ursulea Dimensiune: 466kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In acest capitol vom discuta ce este Rational Rose si ce include un model Rational Rose. De asemenea vom discuta despre diferite parti ale ecranului si cum vom naviga in acest produs. In final vom vedea cele patru moduri de a vizualiza un sistem prin Rose si cum sa publicam un model Rose pe Web.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Rational Rose este un instrument puternic de modelare pentru a ajuta in analiza si proiectarea sistemelor bazate pe OOP. Este folosit pentru a modela sistemul inainte de a implementa codul necesar, pentru a fi siguri ca sistemul este solid d.p.d.v. architectural de la inceput, astfel se pot detecta eventualele erori inca de la inceput cand costurile remedierii acestora sunt inca mici.

Un model Rose este o vedere a sistemului din diferite perspective. Acesta include toate diagramele UML, actori, use case-uri, obiecte, clase si componente dintr-un sistem. O buna analogie pentru acest model poate fi un plan-proiect al unei case de exemplu. Modelul trebuie inteles de catre toti membrii echipei care lucreaza la proiect pentru a evita diferentele in idei si concepte si pentru a elimina dependenta de un anumit membru al echipei.

Rational Rose poate genera cod pentru un numar de limbaje disponibile pe piata: C++, Ada, CORBA, Java, Visual Basic si XML. De asemenea cand o schimbare are loc in modelul Rose, codul va fi modificat corespunzator pentru a incorpora schimbarea, iar cand are loc o schimbare in cod puteti incorpora schimbarea in model automat rezultand astfel o sincronizare si intretinere pentru model.

In aceasta parte a capitolului vom descrie fiecare parte a interfetei Rose. Rose este in mare parte o aplicatie bazata pe meniuri impreuna cu toolbar-uri. Rose suporta opt tipuri de diagrame : diagrame Use-Case, statechart, de activitate, de secventa, de colaborare, de clasa si de implementare.

De asemenea importante sunt meniurile visibile prin click dreapta pe un item. De exemplu prin click dreapta pe o clasa va aparea un meniu pentru diverse comenzi asupra clasei si pentru modificarea atributelor acesteia. Foarte util este si browser-ul din partea stanga prin care puteti naviga usor prin diferitele diagrame ale modelului.

Parti ale interfetei Rose
Browser pentru navigarea rapida prin model, adaugare de elemente, redenumire, mutare de elemente, vizualizare de elemente, atasarea unui fisier sau URL la un element, gruparea elementelor in pachete, accesarea specificatiilor in detaliu a unui element, deschiderea unei diagrame.

Documentation window folosit pentru a vizualiza sau updata diferite elemente ale modelului, puteti scrie o scurta definire pentru fiecare actor, tot ce este scris in aceasta fereastra apare ca si comentariu in codul generat.

Toolbars pentru acces rapid la comenzi uzuale, pentru a customize un toolbar dati click dreapta pe acesta, selectati customize
Diagram window pentru a afisa si edita diagrame.
Log folosit pentru afisarea erorilor si pentru a raporta rezultatul comenzilor.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.