Unitati de stocare a datelor

Trimis la data: 2012-12-10
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: andreyn
Dimensiune: 3178kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Calculatorul este o masina care prelucreaza informatiile automat. Pentru aceasta trebuie sa i se furnizeze datele pe care trebuie sa le prelucreze (datele de intrare) si o lista de instructiuni (programul), care sa ii indice cum sa prelucreze aceste date. Daca pentru a ajunge la un rezultat trebuie sa execute mai multe operatii, el le va efectua pe rand.

Laboratoare similare:

Operatiile si ordinea acestora ii sunt specificate calculatorului prin intermediul programului. Calculatorul va furniza utilizatorului rezultatele obtinute in urma prelucrarii (date de iesire). In timpul prelucrarii pot sa apara si date intermediare.

Un sistem de calcul constituie un ansamblu functional destinat prelucrarii automate a datelor. Pentru realizarea acestui obiectiv, sistemul de calcul are nevoie atat de echipamentele care intra in alcatuirea sa (componentele hardware ale sistemului), cat si de un set de programe care determina prelucrarile care se fac asupra datelor, prin intermediul componentelor fizice ale sistemului de calcul .

Floppy disk
Un floppy disk este facut din Mylar flexibil, imbracat cu oxid de fier, o substanta care poate fi magnetizata. Un floppy disc poate inregistra date ca puncte magnetizate pe suprafata sa.Aceste obiecte au devenit populare impreuna cu lansarea calculatorului personal. Majoritatea calculatoarelor folosesc un floppy disk de 3,5 inch, care are capacitatea de 1.44 MB de date.Deja venerabila discheta de 3.5 inch, un standard de mai bine de un deceniu, este concurata de trei drivere de capacitate mare.

Tipuri de unitati de discheta :8 inci (au capacitate de 1 Mb - in present sunt disparate)
5,25 inci (capacitate de 1,3 Mb )
3,5 inci (capacitate de 1,44 Mb sau 2,8 Mb - sunt cele mai folosite in ziua de astazi ).Capacitatea unei dischete este stabilita in timpul formatarii.Folosind optiunile comenzii DOS FORMAT sau optiunea FORMAT din meniul WINDOWS asociat unitatii de discheta , puteti sa selectati capacitatea dischetelor noi.

Unitatile de discheta
Componentele principale sunt un motor obisnuit care roteste discul si un motor care actioneaza o banda metalica pentru pozitionarea capetelor de citire/scriere , formand un ansamblu numit mecanism de actionare a capetelor.Unitatea este prevazuta cu un mecanism manual pentru coborarea unui butuc care centreaza si blocheaza discul in pozitia corecta si pentru coborarea capetelor de citire/scriere.

Ca sa-si atinga scopurile pentru care au fost proiectate , toate mecanismele unitatilor de discheta trebuie sa poate indeplini o serie de operatii elementare.Trebuie sa roteasca discurile cu o viteza uniforma.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.