Utilizarea instrumentatiei analogice la masurarea curentilor si tensiunilor electrice

Trimis la data: 2009-02-02 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 3
Autor: Radulescu Lucica Dimensiune: 29kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Lucrarea are drept scop studierea comparativa a instrumentatiei analogice, avind caracteristici constructive si functionale diferite, destinata masurarii directe, in regim stationar, a curentului si tensiunii electrice. Pe baza rezultatelor experimentale obtinute, pentru diversele categorii de masurari efectuate, se pot stabili tipurile de instrumente (aparate) adecvate realizarii de performante optime.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Instrumentele analogice destinate masurarii directe a curentului si tensiunii electrice fac parte din grupa aparatelor electromecanice si sint dispozitive care convertesc marimea de masurat X intr o deviaAZtie α a unui ac indicator; pozitia acului indicator, in raport cu o scala gradata conform unui sistem de unitati de masura adoptat, permiAZte aflarea directa a valorii lui X.

Masurarile efectuate cu aceste aparate se aplica unor marimi stationare, in sensul ca masurandul X este constant pe durata masurarii. Dependenta dintre deviatia α si masurandul X este o functie continua α=f(X), de aceea acestea se numesc instrumente analogice.
Functionarea aparatelor analogice se bazeaza pe transformarea unei parti din energia asociata marimii electrice masurandul in energie mecanica necesara deplasarii unui organ mobil care antreneaza acul indicator.

Deoarece energia consumata trebuie sa fie cit mai redusa, pentru a perturba cit mai putin masurandul, la unele aparate se utilizeaza surse auxiliare de energie (este cazul aparatelor electronice).
Deoarece exista mai multe posibilitati de conversie a energiei electrice in energie mecanica, precum si a diversitatii aplicatiilor, in practica curenta a masurarilor industriale si de laborator, se utilizeaza o mare varietate de instrumente, cunoscute sub denumiri ce reflecta caracteristicile lor constructive si functionale.

In cadrul lucrarii vor fi utilizate tipurile: magnetoelectrice, feromagnetice, electrodinamice, cu redresori si electronice; de asemenea, pentru comparatii privind comoditatea citirii si performantele obtinute se va utiliza si un multimetru numeric de uz general.

Instrumentele analogice destinate masurarilor in regim stationar sint caracterizate printr o serie de indicatori de performanta pe baza carora se poate aprecia calitatea masurarii.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.