Verificarea la rezistenta a angrenajelor

Trimis la data: 2010-11-16
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Olimpia Stanescu
Dimensiune: 97kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Se defineste drept rezistenta limita la oboseala prin incovoierea piciorului dintelui , tensiunea maxima de incovoiere pentru un ciclu pulsator pe care dintele o poate suporta un numar de cicluri de functionare fara a se produce ruperea prin oboseala. Tensiunile limita la oboseala prin incovoiere se determina cu relatia :
domeniul 1 In relatia de mai sus s-au folosit urmatoarele marimi :
- - tensiune indicata in Ghid tabelele 3.2. si 3.3 pentru diferitele materiale, in functie de tratamentul aplicat ;

Laboratoare similare:

- - factorul sensibilitatii materialului solicitat la oboseala la concentratorul de tensiune de la baza dintelui. Acest factor ia in considerare micsorarea efectului concentratorului de tensiune la piciorul dintelui, stabilit prin ca rezultat al structurii reale a materialului (care nu este complet elastic ca la ipoteza de calcul pentru ) si a gradientului de tensiune. La materialele complet plastice . Se determina din Ghid fig. 3.4, 3.5;

- factorul de rugozitate la solicitare de incovoiere . Se determina din figura Ghid 3.6;- - factorul de dimensionare la solicitare de incovoiere ( Ghid tabelul 3.7).Rezistenta admisibila la oboseala la piciorul dintelui Rezistenta admisibila la oboseala la piciorul dintelui se determina cu relatia : este tensiunea limita;
este coeficientul de siguranta minim admisibil pentru solicitarea de oboseala la baza dintelui..2. Rezistenta admisibila pentru solicitarea de contact ( ).

Se defineste drept rezistenta limita de contact la oboseala , tensiunea de contact pe care, la limita, o pot suporta flancurile dintilor un numar de cicluri de functionare la pinion astfel, incat sa apara maximum 2% la danturile cu si respectiv 1% la cele cu distrugere prin pitting din suprafetele totale active ale dintilor. Calculul se efectueaza in punctul de rostogolire C.
Tensiunea limita de contact la oboseala a flancurilor dintilor , se determina cu relatia :

domeniul 1 In relatia de mai sus s-au folosit urmatoarele marimi:
- - tensiunea limita de baza la oboseala pentru solicitarea de contact a dintilor . Marimea acestei tensiuni se adopta din Ghid tabelul 3.1.
- - factorul influentei ungerii asupra solicitarii de contact . se poate determina din Ghid figura 3.8 sau se poate calcula cu relatia :
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.