Verificarea traductorului limitativ cu doua contacte si semnalizare luminoasa

Trimis la data: 2008-12-31 Materia: Energetica Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Purice Tatiana Dimensiune: 146kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Traductorul limitativ cu doua contacte si semnalizare luminoasa este un aparat de tip comparator, cu amplificare mecanica si este folosit pentru controlul dimensiunilor limita ale pieselor prelucrate.
Contactele aparatului se regleaza pe cele doua limite de control, inferioara si superioara, facand posibila sortarea pieselor de dimensiuni exterioare pe trei grupe:dimensiuni sub limita inferioara, rezultand un semnal rosu;dimensiuni intre limitele de reglaj, fara semnal;dimensiuni peste limita superioara, rezultand un semnal verde.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Grosimea reperelor, diviziunilor si a a cifrelor trebuie sa fie de 0.02 + 0.05 mm. Fiecare al cincilea reper de pe scarile gradate ale tamburilor, precum si repere indicand 0.1 mm de pe scarile bucselor vor fii marcate. Contactul mobil cat si contactele fixe ale suruburilor de reglaj vor fi prevazute cu materiale rezistente la electroeroziune, de exemplu din Wolfram. Contactul lamelelor flexibile se realizeaza din argint. Suprafata de palpare poate fi sferica (bila de rulment) sau pana, din carburi metalice. Duritatea minima a suprafetei de palpare este de 58 HRC.

Verificarea justetei indicatilor. Rezultate experimentale.
In cadrul lucrarii se va efectua numai verificarea justetei indicatiilor pentru micrometru de (+) si pentru micrometru de (-), procedura de lucru este similara. Verificarea se executa cu dimensiuni exterioare. Se utilizeaza cala plan-paralela ce se alege din trusa si este la libera apreciere a operatorului. Micrometrul care se verifica se pozitioneaza la indicatia "0", iar cel al doilea la mijlocul domeniului de indicare. In tabelul1. pentru inregistrarea rezultatelor ne recomanda ca reglajul la "0" sa se efectueze cu o cala cu dimensiunea de 9 mm.

Se introduce aceasta cala sub tija de palpare a aparatului si din dispozitivul de avans fin pe verticala se coboara aparatul pana cand se aprinde becul verde, apoi se blocheaza. Se roteste tubul micrometric pana la intreruperea semnalului. Daca se inregistreaza o valoare mult prea indepartata de indicatia "0" a micrometrului (20...25) μm, se repeta operatia, urmarind micsorarea acestei valori. Se noteaza indicatia tamburului micrometric la intreruperea semnalului.Intervalale de verificat se stabileste conform tabelului de inregistrare a rezultatelor experimentale, si se realizeaza prin modificarea dimensiunilor blocurilor de cale.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.