ATACURI CIBERNETICE - O REALITATE A ZILELOR NOASTRE

Trimisa la data: 2022-01-23
Materia: Informatica
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: f10ryn31
Cuprins
ENGLISH ABSTRACT 3
INTRODUCERE 5
CAPITOLUL I -Securitate cibernetica 7
1.1. Introducere securitate cibernetica 7
1.1.1. Controale de securitate cibernetica 7
1.1.2. Importanta gestionarii securitatii cibernetice 8
1.1.3. Evolutia amenintarilor cibernetice 9
1.1.4. Efectele atacurilor cibernetice 10
1.2. Notiuni fundamentale privind asigurarea informatiilor 10
1.2.1. Confidentialitate 11
1.2.2. Integritate 12
1.2.3. Disponibilitate 13
1.2.4. Autentificarea 14
1.2.5. Autorizarea 15
1.2.6. Nonrepudiere 16
1.3. Aplicarea principiilor 17
CAPITOLUL II - Amenintari cibernetice 19
2.1. Amenintari si vulnerabilitati cibernetice 19
2.1.1. Amenintari cibernetice 19
2.1.2 Vulnerabilitati, exploatari si amenintari 20
2.1.3. Managementul si evaluarea vulnerabilitatii 22
2.1.4. Procesul de gestionare a vulnerabilitatii 23
2.2. Exemple de vulnerabilitate de securitate 29
2.2.1. Autentificare intrerupta 29
2.2.2. Injectie SQL 29
2.2.3. Cross-Site Scripting 29
2.2.4. Cross-Site Request Forgery 29
2.2.5. Configurare gresita de securitate 30
2.3. Exploit 30
2.4. Tipuri comune de atacuri cibernetice 30
2.4.1. Botnet 30
2.4.2. Malware de criptominare 30
2.4.3. Refuzul de serviciu distribuit (DDoS) 31
2.4.4. Phishing 31
CAPITOLUL III -Masuri de prevenire a unui atac de tip SQL Injection 33
3.1. SQL Injection - Introducere 33
3.2. Instrumente folosite 34
3.2.1. Modulele de calcul Raspberry Pi 35
3.2.2. BalenaEtcher 36
3.2.3. Kali Linux 36
3.2.4. Sqlmap 37
3.3. Reprezentarea unui atac de tip SQL Injection 37
3.3.1. Ghidul pentru aplicarea unui atac de tip SQL Injection 38
3.3.2. Sectiunea 1: Simularea scenariului pe un site vulnerabil 40
3.3.3. Sectiunea 2: Simulare scenariu real 46
3.3.4. Tehnici de prevenire a injectiei SQL 49
3.3.5. Protectia injectiei SQL: concluzie 50
Concluzii 53
BIBLIOGRAFIE 55

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre ATACURI CIBERNETICE - O REALITATE A ZILELOR NOASTRE

INTRODUCERE

Lucrarea mea se intituleaza "Atacuri cibernetice - o realitate a zilelor noastre" si este formata din 3 capitole. Motivatia pentru care mi-am ales aceasta tema rezulta din faptul ca sunt de parere ca atacurile cibernetice sunt utilizate din ce in ce mai des in ultimiii ani de catre persoane cu rele vointe.

Atacul cibernetic este orice actiune ostila efectuata in spatiul cibernetic care ar putea afecta securitatea cibernetica. Securitatea cibernetica este starea de normalitate rezultata din aplicarea unui ansamblu de masuri proactive si reactive pentru a asigura confidentialitatea, integritatea, disponibilitatea, autenticitatea si neacceptarea informatiilor in format electronic, a resurselor si serviciilor publice sau private, din spatiul cibernetic.

Amenintarea cibernetica reprezinta orice circumstanta sau eveniment care constituie un potential de pericol pentru securitatea cibernetica. Urmatoarele sunt cateva dintre exemplele actuale de incercari ale dictionarului de a defini securitatea cibernetica:
• Starea de a fi protejat impotriva utilizarii infractionale sau neautorizate a datelor electronice sau a masurilor luate pentru a realiza acest lucru1;
• Masuri luate pentru a proteja un computer sau un sistem informatic (ca pe internet) impotriva accesului sau atacului neautorizat2;
• Corpul de tehnologii, procese si practici concepute pentru a proteja retelele, computerele, programele si datele de atacuri, daune sau acces neautorizat3;

Aceste definitii au caracter comun, in sensul ca tinta lor sunt informatiile, iar scopul este protectia. Masurile in sine nu sunt definite, dar obiectivul lor este clar, de a preveni pierderea sau deteriorarea informatiilor stocate pe un dispozitiv electronic.

.............................................

CAPITOLUL I -Securitate cibernetica


1.1. Introducere securitate cibernetica

Securitatea cibernetica protejeaza informatiile stocate pe computere si alte tipuri de echipamente de procesare electronica. Procesele, tehnologiile si practicile din domeniul securitatii cibernetice sunt toate dezvoltate in serviciul acestui scop. Aceasta include eforturile profesionistilor din domeniu pentru a crea aparari incasabile impotriva patrunderii perimetrului electronic. Aceste tipuri de atacuri se bazeaza pe termenul obisnuit, chiar daca este putin inexact, de "hacking".

In plus, in cazul in care respectiva granita electronica va fi incalcata, o buna aparare cibernetica ar trebui sa contina controale suficiente pentru a detecta si apara impotriva intruziunilor, prevenind pierderea sau deteriorarea datelor.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "ATACURI CIBERNETICE - O REALITATE A ZILELOR NOASTRE". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.