A treia dimensiune a visului

Trimisa la data: 2010-11-25
Materia: Psihologie
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_B
Lucrare de licenta despre A treia dimensiune a visului
Absurditatea legaturii interne dintre imaginile visului nu au fost mai dur apreciate precum a facut-o Cicero : "Nu exista ceva stupid, monstruos, bizar, haotic ce nu ar putae aparea in vis." Rudestock apoi adauga : "Este necesar a lua in seama faptul ca cursul asociatilor in vis si legatura reprezentarilor are loc fara participarea reflexului, ratiunii, gustului estetic si aprecierilor morale; in cel m
ai bun caz aprecierea este slaba si avem o indiferenta estetica totala."
Primele reprezentari ale simbolismului viselor, fixate in "Carte de talmacire a viselor" apartine scriitorului grec din secolul II i.e.n., Artemidoros, care deosebeste fenomenul visului de fenomenul "viziunii onirice"7.

Artemidoros socoteste ca viziunea onirica se deosebeste de vis prin faptul ca indica viitorul, in timp ce visul obisnuit indica realitatea prezenta. Autorul demonstreaza, folosindu-se de exemple, ca exista posibilitatea ca, pe baza afectelor, oamenii sa aiba vise ce nu contin o prezicere a celor viitoare, ci o amintire a realitatilor prezente.Cele mixte,de exemplu, apar in situatia in care esti indragostit si visezi ca esti cu persoana iubita sau esti bolnav si visezi ca esti tratat si ai relatii cu medicii, deci e vorba de un lucru comun sufletului si trupului. Visele somatice se pot datora lipsei sau excesului, iar cele psihice - temerii sau, dimpotriva, sperantei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre A treia dimensiune a visului

Lucrare de licenta despre A treia dimensiune a visului
Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Abordari teoretice ale fenomenologiei visului............7

Capitolul II. Abordari ale fenomenului autorealizarii personalitatii..............................27

Capitolul III. Aspecte periodiceale cercetarii legaturilor dintre caracteristicile visului si trasaturile de dezvoltare ale personalitatii.........................42

Concluzii si recomandari.................................59

Bibliografie...................................................62
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "A treia dimensiune a visului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.