Abandonul copilului nou nascut in spital sau maternitate

Trimisa la data: 2010-09-08
Materia: Sociologie
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_Mi
Lucrare de licenta despre Abandonul copilului nou nascut in spital sau maternitate
Asistentul social are un rol important in cazurile de abandon al copiilor prin atributiile pe care le are . Aceste atributii cuprind, acordare de ajutor, consilierea persoanelor si grupurilor de persoane, iar in segmentul pe care il voi cuprinde in lucrarea mea rolul asistentului social consta in consiliere, oferire de suport pentru evitarea marginalizarii acestui segment de populatie, dezvoltare de mecanisme de refacere, reintegrare in familie a copiilor abandonati.

Consilierea mamelor aflate in dificultate si in situatia de a-si abandona copilul nascut, oferind informatii cu privire la necesitatea controlului ginecologic, la toate femeile aflate in perioada fertila, a metodele contraceptive sau posibilitatea accesului la mijloacele de planificare familiala, pentru a evita alte sarcini nedorite, precum si alternative de crestere a copilului, nou nascut in cazul in care aceasta i-a dat nastere, cunoscandu-se faptul ca mama si familia este de preferat in locul oricarei institutii sau oricarei alte forme de crestere a copilului careia i-a dat viata, deci renuntarea la abandonul acestora.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abandonul copilului nou nascut in spital sau maternitate

Lucrare de licenta despre Abandonul copilului nou nascut in spital sau maternitate
Cuprins

I.Introducere...............4

II. Cadrul teoretic: definitii, concepte si teorii...........8

III. Abandonul in maternitati: descriere, fenomene, factori........27

IV. Metodologia cercetarii.............55

Studiu de caz............63

V. Concluzii................70

VI. Bibliografie............73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abandonul copilului nou nascut in spital sau maternitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.