Abordare comparata privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana in 2007

Trimisa la data: 2010-03-30
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 123
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_L
Lucrare de licenta despre Abordare comparata privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana in 2007
"In anul 1954, multumite de situatia care functiona foarte bine, cele sase membre ale Comunitatii Carbunelui si Otelului (CECO) doresc extinderea ei si in domeniul apararii si cel politic, proiecte, care, insa, esueaza. Din aceasta criza a constructiei comunitare se desprinde un aspect important, si anume: "integrarea economica trebuie sa preceada integrarii politice"(Memorandumul statelor Benelux - 1956). Astfel, in anul 1956, un Raport intocmit de politicianul belgian Paul Henry Spaak propune infiintarea a doua noi comunitati de integrare economica, Comunitatea Economica Europeana (CEE) si Comunitatea Europeana a Energiei Atomice (EURATOM)."

La 25 martie 1957 sunt semnate tratatele care instituie Comunitatea Europeana a Energiei Atomice (EURATOM) si Comunitatea Economica Europeana (CEE) , de catre cele sase tari membre ale Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului (CECO) - Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Olanda; tratatele de infiintare sunt cunoscute sub numele de Tratatele de la Roma. Ideea de extindere a aparut o data cu aceste Tratate de la Roma . Mai exact, in articolul 237 care prevedea "ca orice stat european poate cere sa devina membru al Comunitatii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordare comparata privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana in 2007

Lucrare de licenta despre
Cuprins

Abstract..............4
Introducere...........7

Capitolul I - Politica de extindere a Uniunii Europene.......12
1.1. Metoda unificarii europene - teorii ..........12
1.2. Scurt istoric al extinderii europene..........17
1.3. Mecanismul aderarii - modalitatile de integrare si institutiile responsabile de extindere in cadrul Uniunii Europene........25
1.4. Extinderea Uniunii Europene spre tarile din Europa Centrala si de Est............34
1.5. Conditiile si criteriile de aderare a Tarilor din Centrul si Estul Europei la Uniunea Europeana..........40

Capitolul II - Derularea procesului de aderare in cazul Bulgarieisi Romaniei................52
2.1. Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana - debutul acestora ca tari candidate..............52
2.1. Ajutorul din partea Uniunii Europene - fondurile de pre-aderare............52
2.2. 2.2. Ajutorul din partea Uniunii Europene - fondurile de pre-aderare...........57
2.3. Derularea procesului de aderare............60

Capitolul III - Metodologia cercetarii-analiza de continut a rapoartelor anuale de tara intocmite de comisia europeana pentru Romania si Bulgaria.............80
3.1. Raportul de tara - delimitari conceptuale............80
3.2. Metodologia cercetarii - analiza de continut.........83
3.3. Rezumatul Rapoartelor de tara pentru Romania - 1998 - 2004
Rezumatul Rapoartelor de tara pentru Bulgaria - 1998-2004.......86
3.4. Analiza datelor ............107

C. Concluzii...........114
D. Bibliografie........118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordare comparata privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana in 2007". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.