Abordarea anxietatii si manifestarea comportamentului anxios la adolescenti vazatori - Adolescenti ambliopi

Trimisa la data: 2010-10-25
Materia: Psihologie
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daria_Lu
Lucrare de licenta despre Abordarea anxietatii si manifestarea comportamentului anxios la adolescenti vazatori - Adolescenti ambliopi
Compensatia, asa cum s-a aratat deja, se realizeaza in procesul activitatii cognitive si practic-actionale a copilului, fiind conditionata de natura, motivatia si conditiile activitatii desfasurate; aceasta echivaleaza cu o adaptare a intregului psihism la conditiile deficientei, adaptare la care un rol important il au factorii afectivi, atitudinali, caracteriali.

Desi deficientii de vedere, mai ales de varsta scolara, sunt avizi de afectivitate (mai ales pe fondul frustratiei afective din familie care, de multe ori, este carentata nu numai ca mediu instructiv-educativ, cat mai ales ca mediu echilibrant psiho-emotional si favorizant pentru integrarea psiho-sociala), indicii de maturizare emotionala si psiho-sociala sunt redusi, in foarte multe cazuri caracteristice fiind labilitatea afectiva, hiper-emotivitatea, infantilismul afectiv.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordarea anxietatii si manifestarea comportamentului anxios la adolescenti vazatori - Adolescenti ambliopi

Lucrare de licenta despre Abordarea anxietatii si manifestarea comportamentului anxios la adolescenti vazatori - Adolescenti ambliopi
Cuprins

Introducere............3

Prima parte - cadrul general al proble mei
Capitolul I Aspecte generale privind anxietatea..........5

Capitolul II Adolescenta - perioada a vietii ce favorizeaza manifestarea comportamentului anxios..........33

Capitolul III Abordarea anxietatii din punct de vedere etiologic.............48

Capitolul IV Formele cronice ale anxietatii..........63

Partea a doua - cercetari personale
Capitolul V Metodologia cercetarii............73

Capitolul VI Prezentarea si interpretarea rezultatelor.........95

Capitolul VII Concluzii si propuneri.........106

Anexe...........110

Bibliografie ...............117

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordarea anxietatii si manifestarea comportamentului anxios la adolescenti vazatori - Adolescenti ambliopi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.