Abordarea generala a metodelor si tehnicilor specifice managementului

Trimisa la data: 2010-10-02
Materia: Management
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dan_A
Lucrare de licenta despre Abordarea generala a metodelor si tehnicilor specifice managementului
Procesul de management reprezinta ansamblul integrat al actiunilor de prevedere, organizare, coordonare, antrenare a personalului si control-reglare, exercitate de sistemul conducator in vederea stabilirii si realizarii obiectivelor organizatiei.Managementul firmei reprezinta o componenta a stiintei managementului, de fapt cea mai dezvoltata, cunoscuta si importanta (peste 50% din literatura mondiala de management este consacrata firmei).

Explicatiile acestui lucru:firma este agentul economic de baza al fiecarei economii, principalul generator de valoare si valoarea de intrebuintare in cadrul careia isi desfasoara activitatea majoritatea populatiei ocupate in fiecare tara, indiferent de nivelul sau de dezvoltare;in al doilea rand, primele cristalizari ale managementului au avut ca obiect firma, intreprinderea, care in continuare a fost un teren fertil pentru inovarile pe planul teoriei si practicii manageriale, cu contributia directa si nemijlocita a unui mare numar de persoane.
Momentul esential al procesului de management il reprezinta decizia manageriala, moment ce se regaseste in toate functiile managementului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordarea generala a metodelor si tehnicilor specifice managementului

Cuprins


Capitolul I Management - concept, definitii............3

Capitolul II Istoricul stiintei manageriale...........6

Capitolul III Managerii si managementul...........14

Capitolul IV Organizatia si mediul sau extern..........18

Capitolul V Decizia si procesul decizional.........23

Capitolul VI Functiile manageriale.............32

Capitolul VII Functia manageriala de organizare.........41

Capitolul VIII Functia de coordonare...........50

Capitolul IX Functia de antrenare........53

Capitolul X Managementul grupurilor..........59

Capitolul XI Functia de control.........61

Capitolul XII Metode si tehnici specifice de management..........65

Capitolul XIII Cultura organizationala..........77

Capitolul XIV Sisteme de conducere moderne.........82

Bibliografie...............91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordarea generala a metodelor si tehnicilor specifice managementului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.