Abordarea infractiunii de omor deosebit de grav din perspectiva codului penal

Trimisa la data: 2010-05-08
Materia: Drept
Pagini: 238
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_Mo
Lucrare de licenta despre Abordarea infractiunii de omor deosebit de grav din perspectiva codului penal
Omorul deosebit de grav nu este conditionat nici de savarsirea faptei dintr-un anumit scop. Chiar daca scopul urmarit de falptuitor consta, de exemplu, in curmarea suferintelor fizice ale victimei care sufera de o boala incurabila, fapta va constitui infractiune. Intrucat scopul, ca si mobilul, influenteaza periculozitatea sociala a faptei si a faptuitorului, instanta de judecata va fi preocupata sa-1 stabileasca in fiecare caz, tot in vederea unei juste individualizari judiciare a pedepsei.

O situatie aparte o reprezinta aceea in care un anume scop prezinta un grad abstract de pericol social, atat de ridicat incat simpla sa prezenta atrage necesitatea instituirii unei forme agravate de infractiune, a unei agravante legale. Cazurile de acest fel, cand scopul devine un element circumstantial de agravare, atragand pe langa continutul de baza al infractiunii necesitatea prevederii unui continut calificat sunt frecvente in partea speciala a Codului penal. Exista un asemenea caz si in cadrul infractiunii de omor deosebit de grav, lit.d~and comiterea sa are loc,pentru a savarsi sau a ascunde savarsirea unei tilharii sau piraterii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordarea infractiunii de omor deosebit de grav din perspectiva codului penal

Cuprins

Capitolul I Consideratiuni generale privind ocrotirea juridico-penala a vietii persoanei...........3

Capitolul II Omorut deosebit de grav in special (art. 176 c. pen.).....67

Capitolul III Elemente circumstantiate.........159

Capitolul IV Forme, modalitati, sanctiuni.........208

Capitolul V Explicatii comptementare ........225

Bibliografie ........235


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordarea infractiunii de omor deosebit de grav din perspectiva codului penal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.