Abordarea manageriala in activitatea de creditare

Trimisa la data: 2009-04-21
Materia: Finante-Banci
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_B
Lucrare de licenta despre Abordarea manageriala in activitatea de creditare
In activitatea bancilor, un element decisiv este credibilitatea, care este analizata pe baza unor criterii specifice de eficienta si soliditate bancara, astfel:Fondurile proprii ale bancilor cuprind, pe langa capitalul social varsat (integral sau nu) si alte fonduri cum ar fi: fondul de rezerva, fondul de dezvoltare, fonduri din profit etc. Aceste fonduri reprezinta baza financiara a bancii.Daca o banca foloseste cu abilitate si eficienta resursele atrase fara a fi nevoita sa apeleze la resursele din afara, care sunt scumpe, obtine profituri mai mari.

Soliditatea bancii este un criteriu international care se concretizeaza in raportul dintre capital si active. Aceasta indica faptul ca trebuie asigurata o anumita proportie intre cei doi indicatori.Creditele acordate reprezinta unul din cei mai importanti indicatori ai activitatii bancare.In anul 1995, in Romania acest indicator arata o diferenta mare intre bancile comerciale, astfel 93% din creditele acordate pe piata se concentrau in conturile a numai trei banci: Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Comerciala Romana si Bankcoop. In privinta creditelor in valuta, BANCOREX (fosta BRCE) a acordat aproximativ 50% din totalul creditelor in valuta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordarea manageriala in activitatea de creditare

Lucrare de licenta despre Abordarea manageriala in activitatea de creditare
Cuprins

Capitolul I. Institutia de banca.............................3

Capitolul II. Traditia bancara in Romania..........................6

Capitolul III. Organizare si functionarea sistemului bancar romanesc......................................8
Cererea de autorizare va fi respinsa, daca:.................10
Bancile nu pot desfasura urmatoarele operatiuni:.................14
Operatiunile care se reflecta in activul bilantului:..................17
Operatiunile care se reflecta in pasivul bilantului:.................18
Clasificarea lor dupa natura capitalului social ar fi urmatoarea:..............................21

Capitolul IV. Creditarea de catre B.C.R A FIRMEI S.C. ELCOM S.R.L ( Studiu de caz)..........................................24
4.1. Prezentarea generala a frimei, descrierea activitatii si perspective, date referitoare la frima...........................24
4.2. Obiectul creditului. Riscul garantiei de creditare..........................26
4.3. Decizia de aprobare a cererii de credit.........................53
4.4. Documnetatia de credit aceptata de banca........................54
4.5 Acordarea si rambursarea creditelor............................55

Capitolul V. Concluzii si propuneri.................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordarea manageriala in activitatea de creditare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.