Abordari ale politicilor sociale din UE privind aspectele legale si institutionale

Trimisa la data: 2010-04-24
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Diana_Su
Lucrare de licenta despre Abordari ale politicilor sociale din UE privind aspectele legale si institutionale
Anii '80 au inregistrat adancirea si extinderea interventiei comunitare ca factor favorabil in evolutia politicii sociale comunitare. In aceasta perioada, Uniunea Europeana a parcurs o noua etapa de integrare in domeniu economic si social - perioada constituirii si definitivarii Pietii interne comune. Atat extinderea Comunitatii, cat si trecerea la piata interna comuna dictau schimbari esentiale in domeniul social.

Interdependenta dintre necesitatea realizarii unei politici sociale comune coerente si posibilitatea realizarii pietei comune s-a dovedit a fi considerabila. Politica sociala comuna a devenit o premiza pentru realizarea planurilor economice comunitare, iar inceputul functionarii mecanismelor pietei comune a devenit un stimul real pentru transformarile sociale. Astfel, in aceasta perioada politica sociala comuna s-a constituit intr-o o parte componenta a strategiei de integrare economica, iar insemnatatea ei pe parcurs nu a mai fost diminuata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordari ale politicilor sociale din UE privind aspectele legale si institutionale

Cuprins

Capitolul I Evolutia politicii sociale in uniunea europeana.........3

Capitolul II Coeziunea economica si sociala ..........9

Capitolul III aspecte legale si institutionale ale politicii sociale.....22

Capitolul IV Obiective si componente ale politicii sociale ........35

Capitolul V Politica sociala a uniunii europene si aderarea Romaniei..........54

Capitolul VI Concluzii .............66

Bibliografie...........73
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordari ale politicilor sociale din UE privind aspectele legale si institutionale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.