Abordari ale taxei pe valoarea adaugata

Trimisa la data: 2009-07-26
Materia: Economie
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_O
Lucrare de licenta despre Abordari ale taxei pe valoarea adaugata
Se excepteaza de la prevederile de mai sus bunurile si serviciile acordate in mod gratuit in limitele si potrivit destinatiilor prevazute de lege. Sunt supuse taxei pe valoarea adaugata operatiunile referitoare la transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor situate pe teritoriul Romaniei. Platitorii de taxa pe valoarea adaugata au dreptul la deducerea taxei aferente bunurilor si serviciilor achizitionate.
Taxa pe valoarea adaugata datorata bugetului de stat se stabileste ca diferenta intre valoarea taxei facturate pentru bunurile si serviciile prestate si a taxei aferente intrarilor, cea dedusa.

Diferenta in plus sau in minus se regularizeaza pe baza de deconturi platitorilor. Spre deosebire de impozitul pe circulatia marfurilor, care se datora bugetului de stat intr-un termen stabilit in functie de data incasarii facturilor emise, taxa pe valoare adaugata se datoreaza bugetului de stat intr-un termen stabilit in functie de data livrarii bunurilor sau prestarii serviciilor. Principiul de baza al taxei pe valoarea adaugata este unic, respectiv impozitarea se face numai pe valoarea adaugata la fiecare etapa a circuitului economic. Valoarea adaugata este echivalenta cu diferenta intre vanzarile si cumpararile aferente aceluiasi stadiu al circuitului economic.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordari ale taxei pe valoarea adaugata

Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Taxa pe valoarea adaugata - continut, trasaturi, rolul ei in formarea veniturilor bugetului de stat..........................................5
1. Caracterizarea generala a impozitelor indirecte..........................................5
2. Locul taxei pe valoare adaugata in cadrul impozitelor indirecte.........................................9
3. Aparitia si consecintele economice ale introducerii TVA.........................................14

Capitolul II. Taxa pe valoarea adaugata - impozit indirect modern.........................................23
1. Necesitatea inlocuirii impozitului pe circulatia marfurilor.........................................23
2. Mecanismul functionarii TVA.........................................30

Capitolul III. Controlul operatiunilor privind TVA.........................................65

Capitolul IV. Reflectarea TVA in contabilitate.........................................79
1. Evidenta contabila a TVA.........................................79
2. Studiu de caz.........................................85

Concluzii si propuneri.........................................90

Bibliografie.........................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordari ale taxei pe valoarea adaugata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.