Abordari contabile conform standardelor internationale

Trimisa la data: 2010-10-13
Materia: Contabilitate
Pagini: 115
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_P
Lucrare de licenta despre Abordari contabile conform standardelor internationale
Aparitia economiei monetare (vanzarea pe credit comercial prin utilizarea cambiilor, plata datoriilor prin cecuri si bilete la ordin, dezvoltarea imprumutului bancar pentru finantarea afacerilor) si cresterea volumului si complexitatii afacerilor in Evul Mediu au dus la nasterea omului de afaceri, in sensul modern al acceptiunii. Italienii, sau mai exact orasele-state din nordul Italiei, au avut un rol major in dezvoltarea afacerilor bancare. Dupa opinia lui Amblard (2002), "cresterea considerabila a creditului care va acompania expansiunea comerciala datorata cruciadelor este, in mare parte, la originea dezvoltarii contabilitatii in Europa" pentru a cunoaste situatia fata de terti, negustorii-bancheri incep sa inregistreze operatiile de credit, practicand o contabilitate bazata pe conturi de persoane (conturi memoriale, fara legatura intre ele, care indicau creantele sau datoriile fata de partenerii de afaceri).

Insa dezvoltarea afacerilor de tip capitalist a dus la un moment dat la separarea administratorului afacerii (gestionarul) de patron (proprietarul capitalului). In acest context, inregistrarea tranzactiilor unei afaceri devine o necesitate deoarece "tinerea unui registru da in acelasi timp gestionarului mijlocul de a se justifica, iar patronului, posibilitatea unui control permanent"

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordari contabile conform standardelor internationale

Lucrare de licenta despre Abordari contabile conform standardelor internationale
Cuprins

Partea I Doctrine contabile

Capitolul I Drumul afirmarii contabilitatii.................6
Reconsiderari istorice...............6
Aspecte ale contabilitatii romanesti..................13

Capitolul II Adaptarea sistemelor contabile in conditiile globalizarii economiei......................23

Capitolul III Contabilitatea Britanica..................32

Capitolul IV Contabilitatea americana.................46

Partea II Abordari contabile conform standardelor internationale

Capitolul V Imobilizari si stocuri..................55

Capitolul VI Venituri si subventii..................95

Capitolul VII Contabilizarea impozitului pe profit............115

Capitolul VIII Diferente de curs valutar si costurile indatorarii....122

Capitolul IX Grupuri de societati....................128

Capitolul X Informatii contabile de furnizat in economiile hiperinflationiste.......................177

Capitolul XI Prezentarea datelor in situatiile financiare.........189

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordari contabile conform standardelor internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.