Abordari privind armonizarea evidentei contabile la nivel international

Trimisa la data: 2010-07-30
Materia: Contabilitate
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_H
Lucrare de licenta despre Abordari privind armonizarea evidentei contabile la nivel international
Aplicarea principiului independentei exercitiilor si permanentei metodelor exercita o influenta enorma asupra evaluarilor.Doua exemple: acolo unde impozitul asupra beneficiilor este direct legat de rezultatul contabil, fiscalitatea exercita o influenta asupra obiectivului contabilitatii si asupra abordarilor retinute in materie de evaluare, aceasta in tarile Europei continentale.In schimb, in tarile anglo-saxone, calculul rezultatului final este o operatie prea importanta pentru a fi incredintata contabililor, deci beneficiul fiscal se determina prin aplicarea unor reguli specifice, independente de cele utilizate in contabilitate.

Mecanismul de reglementare este definit atat de cultura nationala, cat si de natura regulilor, iar dimensiunile reglementarii contabile variaza si ele de la o tara la alta.In mod natural, intre culturile contabile exista numeroase relatii si o multitudine de asemanari.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordari privind armonizarea evidentei contabile la nivel international

Lucrare de licenta despre Abordari privind armonizarea evidentei contabile la nivel international
Cuprins

Capitolul I Necesitatea si limitele armonizarii contabile internationale.................1
1.1. Considerente generale................1
1.2. Reglementarea juridica a contabilitatii in Romania.........12

Capitolul II Scurta prezentare a sistemelor contabile existente pe plan international..........14
2.1. Principiile contabile..........14
2.2. Contabilitatea britanica.......23
2.3. Contabilitatea americana.......32
2.3.1. Modul de utilizare a normelor contabile americane (US GAAP)............38
2.3.2. Cadrul contabil conceptual american............39
2.4. Sistemul contabil practicat in Romania.........42
2.5. Compatibilitati si incompatibilitati in contabilitatea romaneasca fata de contabilitatea anglo-saxona.........54

Capitolul III Normalizarea si armonizarea sistemului de contabilitate romanesc prin intermediul standardelor internationale de contabilitate...........57
3.1. Standarde nationale si internationale.........57
3.2. Prezentarea situatiilor financiare............62
3.3. Imobilizari corporale.............75
3.4. Contul de profit si pierdere...........79

Bibliografie..........82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordari privind armonizarea evidentei contabile la nivel international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.