Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile

Trimisa la data: 2010-04-29 Materia: Drept Pagini: 107 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Amalia_St
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile
Fiind un mijloc de executare a obligatiilor, plata este, in acelasi timp, si un act juridic. De aceea, dovada platii se va putea face dupa regulile dreptului comun referitoare la proba actelor juridice. In principiu, dovada platii se face de catre debitor, deoarece el afirma ca a efectuat-o.

Privitor la aceasta situatie trebuie discutate doua aspecte: cine are sarcina probei platii si cu ce mijloace se poate proba efectuarea ei?
In legatura cu primul aspect, se va aplica principiul reglementat de art. 1169 C.civ., conform caruia: "cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca". Deci, sarcina probei revine celui ce introduce o actiune in justitie - reclamantului - iar, in cursul desfasurarii procesului, celui ce face diferite afirmatii.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile

Cuprins

Abrevieri..............3

Capitolul I Consideratii generale privind stingerea obligatiilor.................5

Capitolul II Stingerea obligatiilor prin executare...........10
Sectiunea I Consideratii introductive...........10
Sectiunea a II-a Executarea voluntara in natura a obligatiilor.Plata...........12
Sectiunea a III-a Executarea silita in natura a obligatiilor........29

Capitolul III "Plata" - ca mijloc de stingere a obligatiilor in materia contractelor civile...........56

Capitolul IV Institutia platii in materia dreptului comercial........80

Capitolul V Incidenta platii - ca mijloc de stingere a obligatiilor - dreptul procesual civil.............92

Concluzii..............99

Bibliografie selectiva.............104
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.