Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile

Trimisa la data: 2010-04-29
Materia: Drept
Pagini: 107
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_St
Lucrare de licenta despre Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile
Fiind un mijloc de executare a obligatiilor, plata este, in acelasi timp, si un act juridic. De aceea, dovada platii se va putea face dupa regulile dreptului comun referitoare la proba actelor juridice. In principiu, dovada platii se face de catre debitor, deoarece el afirma ca a efectuat-o.

Privitor la aceasta situatie trebuie discutate doua aspecte: cine are sarcina probei platii si cu ce mijloace se poate proba efectuarea ei?
In legatura cu primul aspect, se va aplica principiul reglementat de art. 1169 C.civ., conform caruia: "cel ce face o propunere inaintea judecatii trebuie sa o dovedeasca". Deci, sarcina probei revine celui ce introduce o actiune in justitie - reclamantului - iar, in cursul desfasurarii procesului, celui ce face diferite afirmatii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile

Cuprins

Abrevieri..............3

Capitolul I Consideratii generale privind stingerea obligatiilor.................5

Capitolul II Stingerea obligatiilor prin executare...........10
Sectiunea I Consideratii introductive...........10
Sectiunea a II-a Executarea voluntara in natura a obligatiilor.Plata...........12
Sectiunea a III-a Executarea silita in natura a obligatiilor........29

Capitolul III "Plata" - ca mijloc de stingere a obligatiilor in materia contractelor civile...........56

Capitolul IV Institutia platii in materia dreptului comercial........80

Capitolul V Incidenta platii - ca mijloc de stingere a obligatiilor - dreptul procesual civil.............92

Concluzii..............99

Bibliografie selectiva.............104

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordari teoretice privind plata ca mijloc de stingere a obligatiilor in cadrul contractelor civile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.