Abordari terapeutice ale tulburarilor depresive si ale nevrozei depresive

Trimisa la data: 2010-04-10
Materia: Psihologie
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_St
Lucrare de licenta despre Abordari terapeutice ale tulburarilor depresive si ale nevrozei depresive
Intr-o serie de cazuri, traumatismul functioneaza ca element declansator care pune in evidenta o structura nevrotica preexistenta , fapt ce i-a determinat pe psihanalisti sa caute in istoria subiectului conflicte nevrotice pe care evenimentul n-a facut decat sa le precipite. In alte cazuri, s-a identificat un element /eveniment exterior care duce la realizarea unei dorinte refulate a subiectului , punand in scena fantasme inconstient. Continuand aceste idei, unii autori au incercat raportarea insasi a evenimentului traumatizant la o dispozitie nevrotica anume.

Unii subiecti par sa caute inconstient situatia traumatizanta, cu toate ca se tem de ea - dupa Fenichel; ei repeta astfel un traumatism infantil cu scopul de a-l abreactiona: "...Eul doreste repetarea pentru a rezolva o tensiune penibila, dar repetarea este ea insasi penibila...Bolnavul intra intr-un cerc vicios. El nu reuseste niciodata sa domine traumatismul prin repetari, pentru ca de fiecare data, cu fiecare incercare, va aduce o noua experienta traumatica", fapt ce a determinat etichetarea acestor subiecti ca traumatofili.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abordari terapeutice ale tulburarilor depresive si ale nevrozei depresive

Cuprins

Partea intai
Argument..........3

I.Persoana in contextul suferintei nevrotice.............4

II.Caracterul particular al suferintei nevrotiforme cu specific depresiv............14

III. Unele abordari terapeutice ale tulburarilor depresive, in general, si ale nevrozei depresive...........36

Partea a doua
I.Studiu aplicativ referitor la manifestarile persoanei aflate in situatia de suferinta depresiva............47
II. Prezentarea, analiza si interpretarea datelor..........56

III. Concluzii........68

IV.Studii de caz.............69

V.Limite.............72

VI. Aplicatii posibile si directii de cercetare................74

VII. Anexe...............75

VIII. Bibliografie..................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abordari terapeutice ale tulburarilor depresive si ale nevrozei depresive". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.