Abuzul asupra minorului - Tratamentul - psihoterapia si profilaxia victimizarii minorului

Trimisa la data: 2010-05-05
Materia: Drept
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Greta_C
Lucrare de licenta despre Abuzul asupra minorului - Tratamentul - psihoterapia si profilaxia victimizarii minorului
Portretul robot al adultului abuzator cuprinde diverse trasaturi de personalitate si experiente personale care caracterizeaza parintele cu risc asa-numit "patologic". In ciuda conceotiei populare care nu poate accepta ca un individ sanatos mintal poate abuza fizic, psihic sau sexual un copil, s-a estimat ca doar 10% din parintii abuzatori pot fi clasificati ca "bolnavi mintali" (Kempl, 1973). Aproape 50% din adultii abuzatori prezinta asemenea dezordini psihologice cum ar fi depresia sau alcoolismul.

Diverse trasaturi de personalitate sunt atribuite parintilor abuzatori: un nivel scazut de empatie, o slaba stima de sine, de rigiditate, compulsivitate, posesivitate, dependenta, diferite slabiciuni de caracter la care se poate adauga consumul de alcool sau droguri, care conduc adultul la o lipsa de inhibitie in exprimarea frustrarilor sale si a comportamentelor impulsive. (W.Langeland, C.Hartgers, 1998).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Abuzul asupra minorului - Tratamentul - psihoterapia si profilaxia victimizarii minorului

Lucrare de licenta despre Abuzul asupra minorului - Tratamentul - psihoterapia si profilaxia victimizarii minorului
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I Consideratii generale ..........6

Capitolul II Factori determinanti ai victimizarii minorului.......14

Capitolul III Abuzul asupra minorului.............19
3.1. Abuzul fizic............19
3.2. Neglijenta .............22
3.3. Abuzul emotional........23
3.4. Abuzul sexual ..........23

Capitolul IV Tratamentul, psihoterapia si profilaxia victimizarii minorului...............31

Capitolul V Raportul "infractor - victima" ..........41

Capitolul VI Masuri de protectie a minorilor..........49
6.1. Protectia sociala a victimelor ............49
6.2. Reglementari privind protectia minorului ..........57

Bibliografie ..............61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abuzul asupra minorului - Tratamentul - psihoterapia si profilaxia victimizarii minorului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.