Abuzul copiilor din centrele de amplasament

Trimisa la data: 2010-08-01 Materia: Drept Pagini: 70 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Dorina_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Abuzul copiilor din centrele de amplasament
Variatiile abuzului se inscriu pe o gama larga de intensitati, de la maltratarea lejera, simpla neglijare (indiferenta fata de nevoile fundamentale de dezvolatare fizica si psihica ale copilului), ori anumite forme de abuz emotional (injurii, ironie, umilire, depreciere, violenta verbala, exigente), pana la formele de abuz fizic (bataie, exploatare prin supunere la munci nepotrivite cu varsta) si abuz sexual (inclusiv expunerea la situatii imorale. Definirea maltratarii copilului din perspectiva culturala urmareste trei strategii de baza.

Mai intai, constructiile teoretice au fost formulate pe baza descrierilor etnografice a practicilor de crestere a copilului, a abaterilor de la aceste practici si a considerentelor internationale privind maltratarea copilului. In al doilea rand, studiile cu specific cultural au ca scop sa identifice deversitatea conceptiilor privind maltratarea copilului si sa sublinieze parametrii neintelegerii culturale a metodelor privind protectia copilului. Si in al treilea rand, analiza sistematica a definitiilor culturale si profesionale dar si a perceptiilor asupra seriozitatii incidentelor ipotetice de maltratare si neglijare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Abuzul copiilor din centrele de amplasament

Cuprins

Argument..........................................4

Capitolul I. Consideratii generale privind buzul copilului.................................5
I.1 Definirea abuzului copilului.................................5
I.2 Teorii explicative privind abuzul................................7
I.3 Forme de abuz................................................11

Capitolul II. Abuzul copilului din centrul de plasament.......................................18
II.1 Tipologia si formele de abuz comise asupra copilului din centrul de plasament..........................................18
II.2 Cauzele formelor de abuz...........................................29
II.3 Efectele formelor de abuz..........................................33

Capitolul III. Cadrul legislativ al protectiei copilului aflat in dificultate.............................................29

Capitolul IV. Metodologia cercetarii..........................................43
IV.1 Obiectivele cercetarii, ipotezele cercetarii, metode si tehnici folosite....................................43

Studii de caz..........................................44

Concluzii finale..........................................66

Bibliografie..........................................68
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Abuzul copiilor din centrele de amplasament". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.