Acceptare si respingere in comportamentul toxicoman

Trimisa la data: 2010-11-02
Materia: Sociologie
Pagini: 128
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_Gi
Lucrare de licenta despre Acceptare si respingere in comportamentul toxicoman
Contribuind la constructia armonioasa a personalitatii umane si la adaptarea individului la viata in colectiv, facilitandu-i acestuia intelegerea si realizarea unor actiuni competente si invatandu-l cum sa se comporte pentru atingerea unor scopuri, procesul de socializare se realizeaza atat in cadrul unor grupuri informale cu suport afectiv, cat si al unor organizatii formale neutre din punct de vedere afectiv.
Astfel, procesul incepe chiar din perioada copilariei, in cursul careia intervin primele contacte sociale si experiente de viata (socializare de baza) si continua de-a lungul vietii adultului, odata cu dobandirea, de catre acestea, a unor statusuri si roluri succesive (socializare continua).

Deoarece copilul este socializat intr-un climat profund afectiv (familia), iar adultul intr-un context definit prin neutralitate afectiva (institutia profesionala), continutul socializarii difera in functie de diferitele stadii ale ciclului de viata si de obiectivele diverselor institutii si grupuri formale si informale.Continutul intrinsec al procesului de socializare nu are doar o semnificatie psihologica (maturizarea copilului, prin interiorizarea cerintelor si motivatiilor sociale), ci si una culturala (internalizarea normelor si valorilor unei culturi), cat si sociologica (invatarea unor noi roluri sociale, a drepturilor si obligatiilor asociate acestora).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Acceptare si respingere in comportamentul toxicoman

Cuprins


Introducere...........3

Capitolul I mecanisme de reglare sociala..........4

Capitolul II Abordari explicative asupra comportamentelor toxicomane........16

Capitolul III Figura narcomanului........46

Capitolul IV Figura alcoolicului.........58

Capitolul V Dimensiuni ale asistentei sociale in toxicomanie......83

Anexe.....121

Nota bibliografica......126
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Acceptare si respingere in comportamentul toxicoman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.