Acceptarea si emiterea cardului bancar ca element de plata

Trimisa la data: 2010-08-14
Materia: Economie
Pagini: 121
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eugenia_I
Lucrare de licenta despre Acceptarea si emiterea cardului bancar ca element de plata
Cardul este un instrument cu ajutorul caruia se poate efectua plata unui produs sau serviciu, avind la baza un sistem organizat pe baze contractuale, intre detinator, emitent si comerciantul sau prestatorul de servicii. De asemenea, cu ajutorul anumitor carti de plata, detinatorul poate dispune sau retrage numerar in si din contul personal. Este deci un instrument de plata fara numerar, prin care un posesor autorizat poate achita contravaloarea unor bunuri si/sau servicii cumparate de la comercianti abilitati sa il accepte sau prin utilizarea caruia poate obtine lichiditati de la banca emitenta.

In 1946, John C. Biggins creeaza premisele aparitiei cartii de plata bancare. Lucrind ca specialist in domeniul creditelor de consum la Flatbush National Bank din Brooklyn, New York, Biggins s-a gindit sa lanseze un nou plan de creditare denumit " Charge - It " care sa utilizeze script-uri ( bonuri valorice) in schimbul carora se puteau face achizitii de la comerciantii participanti la acest nou plan de creditare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Acceptarea si emiterea cardului bancar ca element de plata

Cuprins

1. Cardul - instrument modern de plata.........6
1.1. Concept, istoric, avantaje ............6
1.2. Tipuri de carduri.........10
1.3. Smart - cardul............19
1.4. Sisteme mondiale majore care asigura platile prin carduri....29

2.1. Derularea operatiunilor cu carduri in Romania.........36
2.2. VISA International in Romania.........36
2.3. Rolul ROMCARD............53

3. Operatiuni cu carduri bancare.........56
3.1. Emiterea cardurilor bancare.......56
3.2. Acceptarea de comercianti la plata a cardurilor bancare.......58
3.3. Sistemul electronic de transfer al fondurilor..........62
3.4. Probleme privind utilizarea frauduloasa a cardurilor bancare si a ATM-urilor............67

4. Studiu de caz - Modalitati si procedee privind acceptarea si emiterea cardurilor bancare de catre Raiffeisen Bank .......70
4.1. Prezentarea generala a Raiffeisen Bank............70
4.2. Cardurile Raiffeisen Bank ........75
4.3. Emiterea de carduri Raiffeisen Bank Visa Business........78
4.4. Efectuarea decontarilor pe baza cardurilor VISA..........95

5. Concluzii si propuneri..........110

6. Dictionar, intrebari...........113

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Acceptarea si emiterea cardului bancar ca element de plata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.