Accident Vascular Cerebral

Trimisa la data: 2010-06-21
Materia: Medicina
Pagini: 66
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: lalishor
Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu Accident Vascular Cerebral
Bolile cerebro-vasculare reprezinta actualmente una din cele mai importante probleme de sanatate publica in lume atat prin marea lor incidenta cat si prin faptul ca in cele mai multe din tarile civilizate constituie cauza cea mai frecventa de invaliditate si de mortalitate dupa varsta de 40 ani.

In acest fel este evident ca in aceste conditii nu se poate vorbi inca de o terapie eficienta in bolile cerebrovasculare si cu atat mai mult in accidentele cerebrale de origine vasculara, ci, numai de o profilaxie axata in principal pe evitarea aparitiei accidentelor .vasculare cerebrare prin atenuarea factorilor de. risc.

Citeva cifre atesta faptul ca bolile cerebro-vasculare sunt afectiuni cu implicatii sociale majore. Astfel, dupa datele OMS, in 1970 ele au fost responsabile de 12,5 % din totalul deceselor din tarile Europei, Americii de Nord si Australiei, cifre care in ultimii ani au atins 17-20 % pentru majoritatea tarilor europene dezvoltate.

Patologia vasculara cerebrala, inglobeaza practic totalitatea afectiunilor sistemului nervos centrul ce au la baza leziuni ischimice, hemoragice sau mixte, determinate de afectarea primara sau secundara a unuia sau mai multor vase cerebrale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Accident Vascular Cerebral

Lucrare de licenta despre Ingrijirea pacientului cu Accident Vascular Cerebral
Cuprins

Capitolul I Introducerea si istoricul bolii..........................3

Capitolul II date din literatura.....................................4
A.Definitia si clasificaera accidentelor vasculare cerebrale........4
B.Notini de anatomie si fiziologie a sistemului nervos central......5
C.Epidemologia accidentului vascular cerebral........................11
D.Aspecte de anatomie patologica in accidentele vasculare cerbrale...13
E.Aspecte de anatomie patologica.........................16
F.Tabloul clinic si formele clinice de boala.............18
G.Diagnosticul clinic si diferential al accidentului vascular cerebral.................22
H.Evolutia, complicatiile si prognosticul accidentului vascular cerebral...................30

Capitolul III Tratamentul si profilaxia accidentului vascular cerebral.........................32

Capitolul IV Planuri de ingrijire ale cazurilor studiate.............37

Anexe privind tehnicile de ingrijire a bolnavului utilizate in lucrare........................44

Capitolul V Concluzii..........63

Bibliografie...................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Accident Vascular Cerebral". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Se mai poate comanda?:D

    Silvia | 2012-01-04 09:53:52
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.