Acordurile internationale privind transporturile feroviare internationale de marfuri

Trimisa la data: 2010-10-07
Materia: Drept
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adrian_Ba
Lucrare de licenta despre Acordurile internationale privind transporturile feroviare internationale de marfuri
In transporturile de marfuri in trafic international pe calea ferata, momentul incheierii contractului de transport este acelasi ca si in traficul local. Contractul de transport poate fi incheiat in numele caii de transport ferate de expeditie dar si in numele celorlalte cai ferate participante.Potrivit art. 12 pct. 3 din regulile C.I.M., documentul de transport in transporturile feroviare internationale de marfuri il constituie scrisoarea de trasura internationala, care trebuie tiparita in trei limbi.

Intre scrisoarea de trasura model C.I.M. si cea model S.M.G.S. sunt unele deosebiri esentiale de continut si de limba in care se intocmesc. Astfel, scrisoarea de trasura model C.I.M. se intocmeste in limba franceza, germana, italiana si in alta limba considerata utila, iar scrisoarea de trasura model S.M.G.S. in limba de expeditie si in limba rusa sau germana. Si in transporturile internationale scrisoarea de trasura, ca si in traficul intern, este nominativa si nu constituie un titlu reprezentativ al marfii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Acordurile internationale privind transporturile feroviare internationale de marfuri

Lucrare de licenta despre Acordurile internationale privind transporturile feroviare internationale de marfuri
Lucrare de licenta despre Acordurile internationale privind transporturile feroviare internationale de marfuri
Cuprins

Capitolul I.Cadrul legal si institutional al transporturilor feroviare internationale de marfuri............3

Capitolul II. Contractul de transport feroviar international de marfuri...............13

Capitolul III. Raspunderea partilor din contractul de transport international feroviar de marfuri.............42

Capitolul IV. Decontarile in raporturile care se stabilesc intre carausi.................57

Capitolul V. Moneda si metode de calcul al costului transportului................65

Capitolul VI. Particularitati ale procedurilor judiciare in materia dreptului transporturilor internationale feroviare de marfuri....68

Capitolul VII. Transporturi cu regim special............73

Capitolul VIII Concluzii.................80

Bibliografie....................83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Acordurile internationale privind transporturile feroviare internationale de marfuri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.