Acreditivul documentar in platile internationale

Trimisa la data: 2008-09-11
Materia: REI
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: simonici
Lucrare de licenta despre Acreditivul documentar in platile internationale
Mijloacele de plata sunt considerate a fi "vehicule monetare" care permit anularea datoriei debitorului iar tehnicile de plata reprezinta un ansamblu de mecanisme, tehnici, feluri prin care se pot plati/incasa contravaloarea marfurilor livrate, serviciilor prestate, lucrarilor executate de la cumparator/importator/debitor la vanzator/exportator/creditor, parti care intervin in realtiile comerciale si de alta natura intre firme diferite dintr-o tară sau tari diferite, sunt modalitaţi prin care banii lichizi sau in cont sunt transferati de la debitorul platii la creditorul acesteia iar in acest sens exista mai multe posibilitati:

-transferul fondurilor banesti inainte ca livrarea sa fi avut loc
-transferul fondurilor banesti dupa ce predarea marfii a avut loc
-transferul fondurilor banesti printr-un mecanism care permite corelarea livrarii marfii cu plata(incasso-ul documentar si acreditivul documentar)

Dacă pe plan intern mecanismul platilor si decontarilor este strict reglementat si se realizeaza in conditii relativ sigure, cu totul altfel se pune problema in cazul decontarilor obligatiilor de plata pe plan internaţional.

"Acreditivul documentar reprezintă un angajament prin care o banca (emitenta) actionand la cererea si in conformitate cu instructiunile unui client (ordonator-importator), contra documente strict conforme cu termenii si in conditiile acreditivului se obliga sa efectueze plata in favoarea unui tert (beneficiar - exportator) sau la ordinul acestuia, sau sa platească ori sa accepte efecte de comert (cambii, bilete la ordin) trase de acesta; sa autorizeze o alta banca sa faca astfel de plati sau ca astfel efectele sa fie platite, acceptate sau negociate la o altă banca."

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Acreditivul documentar in platile internationale

Lucrare de licenta despre Acreditivul documentar in platile internationale
INTRODUCERE........2

CAPITOLUL 1 - Derularea acreditivului documentar........ 4
1.1 Partile implicate in derularea platii........4
1.2Mecanismul platii prin acreditiv documentar ......6
1.3Principalele documente necesare platii prin acreditiv documentar ..8
1.3.1 Factura ..............8
1.3.2 Documentul de transport ..........10
1.3.3.Certificatul/Polita de asigurare .........13
1.3.4. Cambia .............13
1.3.5. Certificatul de origine ..........14

CAPITOLUL 2 - Forme si tipuri de acreditive documentare .......15
2.1.Clasificarea acreditivelor documentare .......15
2.2.Acreditivul documentar si schema de plata.......18
2.2.1.Acreditivul documentar cu plata la vedere ......18
2.2.2.Acreditivul documentar cu plata diferata.......19
2.2.3.Acreditivul documentar cu plata prin acceptare .....20
2.2.4.Acreditivul documentar cu plata la vedere si prin acceptare... 21
2.2.5.Acreditivul documentar cu plata prin negociere.....23
2.2.6.Acreditivul documentar revolving ........23
2.2.7.Acreditivul documentar transferabil .......25
2.2.8.Acreditivul documentar clauza rosie ........26
2.2.9. Acreditivul documentar back to back....... 27

CAPITOLUL 3
Derularea platii prin acreditiv documentar la S.C. X...30

CONCLUZII................35
BIBLIOGRAFIE....42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Acreditivul documentar in platile internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.