Acreditivul documentar, principala metoda de plata in schimburile comerciale internationale

Trimisa la data: 2009-06-05
Materia: Comert
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_La
Lucrare de licenta despre Acreditivul documentar, principala metoda de plata in schimburile comerciale internationale
Livrarea internationala a marfii presupune desfasurarea urmatoarelor operatiuni: pregatirea marfii in vederea exportului si facturarea la extern, expeditia si transportul international, asigurarea marfurilor si vamuirea. In acest proces sunt implicate, pe langa partile contractului comercial- vanzatorul, cumparatorul, si o serie de firme si organisme prestatoare de servicii specializate: expeditori, intermediari de tranzit, armatori, case de asigurari, organe vamale, institutii de control al calitatii (figura nr.1.1).

In cadrul obligatiei de livrare prevazuta in contractul extern, vanzatorul trebuie sa asigure livrarea fizica a marfii care face obiectul tranzactiei, respectarea calitatii si cantitatii precizate in contract si respectarea termenelor de livrare. In acest scop, acesta se va preocupa de fabricarea marfii in raport cu conditiile convenite in contract. In cazul in care contractul prevede efctuarea platii integral sau partial prin acreditiv sau prin intermediul unei garantii bancare anticipate, intreprinderea exportatoare va lansa in fabricatie produsul numai dupa ce intra in posesia documentului prin care se asigura garantia de plata respectiva.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Acreditivul documentar, principala metoda de plata in schimburile comerciale internationale

Lucrare de licenta despre Acreditivul documentar, principala metoda de plata in schimburile comerciale internationale
Cuprins

Introducere...................................4

Capitolul I. Acreditivul documentar - principala modalitate de plata in schimburile comerciale internationale............................6
1.1. Locul modalitatii de plata in cadrul unei operatiuni de comert exterior..........................................6
1.2. Definirea acreditivului documentar...........................9

Capitolul II. Elementele esentiale privind derularea acreditivului documentar................................................14
2.1. Partile implicate in derularea platii prin acreditiv documentar.......................................14
2.2. Mecanismul platii prin acreditiv documentar..................16
2.3. Ordinul de deschidere a acreditivului documentar................18
2.4. Principalele documente necesare derularii platii prin acredtiv documentar.........................29

Capitolul III. Forme si tipuri de acreditive documentare.............................................43
3.1. Clasificarea acreditivelor documentare...........................43
3.2. Acreditivul documentar si schema de plata........................48
3.3. Avantajele si dezavantajele acreditivului documentar...............................70

Capitolul IV. Derularea platii prin acreditiv documentar la SC Callatis SRL Constanta........................................71

Consideratii finale................................................77

Bbiliografie............................................84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Acreditivul documentar, principala metoda de plata in schimburile comerciale internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.