Acreditivul si platile internationale

Trimisa la data: 2009-08-13
Materia: Economie
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_H
Lucrare de licenta despre Acreditivul si platile internationale
Documente de transport combinat se folosesc cand transportul marfii de la locul de expeditie la cel de destinatie se realizeaza cu mai multe mijloace de transport diferite. Contine: numele carausului, locul de preluare, destinatie etc. In acest caz prin acreditiv se poate mentiona sa se prezinte un singur document de transport, iar in privinta conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca daca acestea nu sunt mentionate expres, bancile accepta astfel de documente in maniera in care au fost prezentate. In transportul multimodal se pot utiliza fie conosamentul "direct", conosamentul "primit spre incarcare", adeverinta casei de transport si expeditii.

Conosamentul direct contine indicarea felurilor de transport. Paradoxal chiar si conosamentul cu transbordare este denumit direct, deoarece se intelege ca acesta acopera tot parcursul transportului. Duplicatul de scrisoare de trasura internationala atesta faptul ca intre firma exportatoare si calea ferata a intervenit un contract de transport si a avut loc preluarea marfurilor in vederea expedierii. Ceea ce il distinge de conosament este ca duplicatul scrisorii de trasura internationala nu este negociabil.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Acreditivul si platile internationale

Cuprins

Introducere..............................................3

Capitolul I. Derularea acreditivului documentar..............................................5
1.1 Partile implicate in derularea platii..............................................5
1.2 Mecanismul platii prin acreditiv documentar..............................................7
1.3 Principalele documente necesare platii prin acreditiv documentar..............................................9

Capitolul II. Forme si tipuri de acreditive documentare..............................................17
2.1.Clasificarea acreditivelor documentare..............................................17
2.2.Acreditivul documentar si schema de plata..............................................21

Capitolul III. Derularea platii prin acreditiv documentar la S.C. ATP EXODUS..............................................33

Concluzii..............................................39

Bibliografie..............................................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Acreditivul si platile internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.