Actele juridice unilaterale ca izvoare de obligatii

Trimisa la data: 2010-05-04
Materia: Drept
Pagini: 213
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aldea_Il
Lucrare de licenta despre Actele juridice unilaterale ca izvoare de obligatii
Eroarea obstacol este cea mai grava forma de eroare, care face ca vointa celor doua parti sa nu se intalneasca, impiedicand insasi formarea contractului. Aceasta forma de eroare este o eroare distructiva de consimtamant, pentru ca distruge consimtamantul, ceea ce echivaleaza cu lipsa consimtamantului, motiv pentru care operatia juridica afectata de o astfel de eroare este lovita de nulitate absoluta.

Sunt considerate erori obstacol, eroarea asupra naturii actului juridic ( error in negotio) si eroarea asupra identitatii obiectului actului juridic (error in corpore). Aceasta solutie este acceptata, de lege lata, atat in doctrina cat si in practica judiciara. Astfel, instanta a admis actiunea avand ca obiect declararea nulitatii absolute a unui contract de vanzare - cumparare, pentru eroare obstacol, retinand ca vanzatoarea a facut dovada ca intentia sa a fost aceea de a incheia un contract de intretinere si nu de vanzare - cumparare, in conditiile in care nici nu a primit pretul vanzarii, avand credinta ca va fi intretinuta de parati.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Actele juridice unilaterale ca izvoare de obligatii

Lucrare de licenta despre Actele juridice unilaterale ca izvoare de obligatii
Cuprins

Capitolul I Obligatia civila...............4

Capitolul II Contractul...........14

Capitolul III Efectele contractului..........41

Capitolul IV Actul juridic unilateral ca izvor de obligatii........63

Capitolul V Faptul juridic licit............64

Capitolul VI Fapta ilicita cauzatoare de prejudicii, izvor de obligatii - raspunderea civila delictuala............72

Capitolul VII Raspunderea pentru fapta altei persoane.........90

Capitolul VIII Raspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale, de ruina edificiului si de lucruri in general..............106

Capitolul IX Efectele obligatiilor. Executarea directa a obligatiilor (executarea in natura)..........124

Capitolul X Executarea indirecta a obligatiilor (executarea prin echivalent)...............132

Capitolul XI Drepturile creditorului asupra patrimoniului debitorului.............140

Capitolul XII Modurile de transmiteree a obligatiilor..........145

Capitolul XIII Modurile de transformare a obligatiilor.........150

Capitolul XIV Modurile de stingere a obligatiilor..............153

Capitolul XV Obligatiile complexe...............160

Capitolul XVI Garantarea obligatiilor...........174

Bibliografie...............211

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Actele juridice unilaterale ca izvoare de obligatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.