Actiunea in cadrul urmaririi penale

Trimisa la data: 2010-12-05
Materia: Drept
Pagini: 75
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Loredana_S
Lucrare de licenta despre Actiunea in cadrul urmaririi penale
Persoana care a intocmit procesul-verbal de retinere, imediat, dar nu mai tarziu de 6 ore, este obligata sa Va dea posibilitatea sa anuntati una din rudele apropiate sau o alta persoana la propunerea Dvs., despre locul unde sunteti retinut, sau sa anunte singur aceasta persoana.
In cazuri exceptionale, daca aceasta o cere caracterul deoAZsebit al cauzei, in scopul asigurarii confidentialitatea etapei incepatoare a urmaririi penale, cu consimtamantul judeca-torului de instructie, instiintarea despre retinere poate fi efectuata in termen care nu depaseste 72 ore de la retinere, cu exceptia cazului in care persoana retinuta este minora. Articolul 173 al Codului de Procedura Penala al RM (nr. 122-XV din 14 martie 2003).

Despre fiecare caz de retinere a unei persoane banuite de savarsirea unei infractiuni, organul de urmarire penala, in termen de pana la trei ore de la momentul privarii ei de libertate, intocmeste un proces-verbal despre retinere, in care se indica temeiurile, motivele, locul, anul, luna, ziua si ora retinerii, fapta persoanei respective, rezultatele perchezitiei corporale a persoanei retinute, precum si data si ora intocmirii procesului-verbal. Alin. l articolul 167al CodAZului de Procedura Penala al RM (nr. 122-XV din 14 martie 2003)

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Actiunea in cadrul urmaririi penale

Lucrare de licenta despre Actiunea in cadrul urmaririi penale
Cuprins

Capitolul I. Notiunea de urmarire penala.......................4
Elementele caracteristice ale urmaririi penale.....................12

Capitolul II. Tipurile actiunilor de urmarire penala.................19
1. Cercetarea la fata locului...................................19
2. Retinerea.......................................21
3. Perchezitia si ridicarea................................34
4. Prezentarea spre recunoastere.................................37
5. Efectuarea medico-legale, tehnico-stiintifice si expertizele......38
6. Audierea si confruntarea.............................41

Capitolul III. Insemnatatea actiunilor de urmarire penala..............57
1. Desfasurarea urmaririi penale..................................57
2. Solutii ce pot fi date in faza de urmarire penala..................66

Incheiere........................................71

Bibliografie.......................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Actiunea in cadrul urmaririi penale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • interesant

    ion | 2013-05-28 21:21:02
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.