Actiunea in justitie privind stabilirea filiatiei fata de mama

Trimisa la data: 2009-06-04
Materia: Drept
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_T
Lucrare de licenta despre Actiunea in justitie privind stabilirea filiatiei fata de mama
Legea nationala este, in principiu, legea statului a carui cetatenie o are persoana in cauza.In materia filiatiei, Legea nr.105/1992, contine norme pentru determinarea legii aplicabile filiatiei, avand in vedere legatura indisolubila a acestei institutii cu starea civila a persoanei fizice.Astfel, potrivit art.25 din Legea nr.105/1992, filiatia copilului din casatorie se stabileste potrivit legii care, la data cand s-a nascut, carmuieste efectele casatoriei parintilor lui. Daca inainte de nasterea copilului, casatoria a incetat sau a fost desfacuta se aplica legea care, la data incetarii sau desfacerii ii carmuia efectele3.

Potrivit art.28 din Legea nr.105/1992, filiatia copilului din afara casatoriei se stabileste potrivit legii nationale a copilului de la data nasterii. In cazul in care copilul, cetatean strain are si o alta cetatenie straina se aplica legea care ii este mai favorabila. Aceasta lege se aplica indeosebi recunoasterii filiatiei raporturilor dintre parinti si copii etc.In cazul in care parintii sunt in drept sa procedeze la legitimarea prin casatorie subsecventa a copilului nascut anterior, conditiile cerute, in acest scop sunt cele prevazute de legea care se aplica efectelor casatoriei (art.27 din Legea nr.105/1992).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Actiunea in justitie privind stabilirea filiatiei fata de mama

Lucrare de licenta despre Actiunea in justitie privind stabilirea filiatiei fata de mama
Cuprins

Capitolul I. Notiuni intorductive..................................3

Capitolul II. Dovada filiatiei fata de mama..........................16

Capitolul III. Recunoasterea filiatiei fata de mama.........................................24

Capitolul IV. Actiunea in justitie pentru stabilirea filatiei fata de mama.........................................34

Capitolul V. Contestarea in justitie a maternitatii....................................44

Capitolul VI. Filiatia in cadrul asistentei medicale a procrearii.....................................50

Capitolul VII. Concluzii si propuneri de lege ferenda...................................55

Bibliografie......................................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Actiunea in justitie privind stabilirea filiatiei fata de mama". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.