Actiuni penale rezultate din insubordonare - lovirea superiorului sau a inferiorului in cadrul armatei romane

Trimisa la data: 2010-05-18
Materia: Drept
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_O
Lucrare de licenta despre Actiuni penale rezultate din insubordonare, lovirea superiorului sau a inferiorului in cadrul armatei romane
Prevederea in legea penala a faptei ca infractiune este a treia trasatura esentiala a infractiunii, consacrata de art. 17 C. pen., precum si in art. 2 C. pen., teza I, care face precizarea ca numai "legea prevede care fapte constituie infractiuni".Aceasta cerinta esentiala arata ca pentru existenta unei infractiuni nu este suficient sa existe o fapta care prezinta pericol social si este savarsita cu vinovatie, ci mai trebuie ca aceasta fapta sa fie prevazuta de lege ca infractiune si sanctionata cu o anumita pedeapsa .

Prevederea in legea penala a faptelor periculoase pentru societate se realizeaza, mai intai, prin aceea ca in Partea generala a Codului penal se defineste si reglemenAZteaza notiunea generala de infractiune, dupa care, in Partea speciala a Codului penal si in legile speciale se prevede si se descrie fiecare fapta considerata infractiune si sanctiunea corespunzatoare. Asadar, in raport de cerintele acestei trasaturi esentiale, fapta periculoasa pentru societate devine infractiune numai daca ea este prevazuta ca atare prin legea penala (nullum crimen sine lege),adica numai atunci cand i se consacra caracterul de fapta juridica, de categorie juridica, de infractiune.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Actiuni penale rezultate din insubordonare - lovirea superiorului sau a inferiorului in cadrul armatei romane

Lucrare de licenta despre Actiuni penale rezultate din insubordonare, lovirea superiorului sau a inferiorului in cadrul armatei romane
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I Notiuni generale despre infractiune si ordine militara.............6

Capitolul II Insubordonarea..........70

Capitolul III Lovirea superiorului............78

Capitolul IV Lovirea inferiorului............82

Capitolul V Jurisprudenta si analiza de speta...........85

Concluzii...........89

Bibliografie........91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Actiuni penale rezultate din insubordonare - lovirea superiorului sau a inferiorului in cadrul armatei romane". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.