Activitatea administratiei publice in vederea recalcularii dreptului la pensie

Trimisa la data: 2009-03-07 Materia: Administratie Publica Pagini: 93 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Simona_G
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Activitatea administratiei publice in vederea recalcularii dreptului la pensie
Suspendarea judecatoreasca nu are loc automat, ca in cazul suspendarii de drept, ci presupune o apreciere din partea instantei de judecata cu privire la motivele de fapt si de drept care o justifica, ea fiind dispusa prin incheiere de catre instanta de judecata. De exemAZplu, in Legea nr. 554/2004, cu privire la contenciosul admiAZnistrativ, este conferita instantei de judecata posibilitatea ca, in cazuri bine justificate si pentru a preveni producerea unor pagube iminente, sa dispuna, la cererea reclamantului, suspendarea executarii actului administrativ, pana la solutionarea actiunii.

Suspendarea de catre organul sau autoritatea emitenta, se justifica prin aceea ca, fiind vorba de un act administrativ unilateral, organul sau autoritatea publica are competenta sa-si suspende propriul act. Pe cale de consecinta in cazul suspendarii de catre orgaAZnul emitent, o atare procedura pentru a fi posibil de realizat nu trebuie prevazuta de dispozitiile normative, pe cand in cazul suspendarii de drept si a celei judecatoresti este necesara o prevedere expresa in acest sens.In practica administrativa s-a pus problema daca organul administrativ poate sa-si puna in executare propriul act, atunci cand actiunea prefectului in contencios administrativ a fost respinsa prinAZtr-o hotarare judecatoreasca care insa nu este definitiva, fiind suscepAZtibila de exercitiul unei cai de atac ?
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Activitatea administratiei publice in vederea recalcularii dreptului la pensie

Lucrare de licenta despre Activitatea administratiei publice in vederea recalcularii dreptului la pensie
Cuprins

Capitolul I. Doctrina actuala privind activitatea autoritatilor adminisAZtratiei publice.....................................3

Capitolul II. Decizia administrativa.................................7

Capitolul III. Actul administrativ................................23

Capitolul IV. Contractul administrativ...............................58

Capitolul V. Operatiile administrative si alte operatii materiale..............................................71

Studiu de caz.......................................75

Bibliografie............................................91
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea administratiei publice in vederea recalcularii dreptului la pensie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.