Activitatea bugetara a statului roman

Trimisa la data: 2010-09-09
Materia: Economie
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Petronela_Ma
Lucrare de licenta despre Activitatea bugetara a statului roman
In literatura de specialitate au fost emise numeroase definitii. Intr-o opinie bugetul este " un plan alcatuit din cifre, intr-o ordine determinata, de obicei sistematic, privitor la intrarile si iesirile (veniturile si cheltuielile) probabile, in moneda sau valori monetare, care se produc in gestiunea economica a unui corp public pentru o anumita perioada" .Conform altei pareri "un buget este o prevedere a veniturilor si cheltuielilor pe o perioada determinata, un tablou evolutiv si comparativ al veniturilor de inplinit si a cheltielilor de efectuat".

"Bugetul statului este un act continand aprobarea prealabila a veniturilor si cheltuielilor publice sau "un act prin care sunt prevazute si autorizate veniturile si cheltuielile statului si alte servicii pe care legile le supun acelorasi reguli" .Alti autori au exprimat opinii relativ asemanatoare, aratand ca "bugetul de stat cuprinde veniturile centralizate ale statului si repartizarea acestora in concordanta cu obiectivele planului national unic, pentru finantarea dezvoltarii economiei nationale (.....)" Intr-o alta opinie, relativ recenta, bugetul de stat era definit ca fiind "planul financiar operativ al statului prin care se constituie si se repartizeaza mijloacelor financiare centralizate necesare satisfacerii trebuintelor generale ale societatii".In definirea bugetului de stat, se impun doua precizari : in primul rand bugetul nu este un act ce emana de la un organ al autoritatilor de stat.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Activitatea bugetara a statului roman

Lucrare de licenta despre Activitatea bugetara a statului roman
Cuprins

Capitolul I. Conceptul de buget public national........................3
1.1. Consideratii generale.....................................3
1.2. Aparitia si evolutia bugetului de stat in Romania. Scurt istoric...........................................5

Capitolul II. Activitatea bugetara a statului roman..........................................13
Sectiunea 1. Notiunea si principiile procedurii bugetare.........................................13
Sectiunea 2. Elaborarea proiectului bugetului de stat..................21
Sectiunea 3. Aprobarea bugetului de stat.............................25
Sectiunea 4. Executia anuala a bugetului de stat.......................29
Sectiunea 5. Incheierea executiei bugetului de stat si controlul executiei. Bugetare.............................................41

Capitolul III. Functiile si rolul bugetului de stat in Romania..................................................45

Bibliografie..................................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea bugetara a statului roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.