Activitatea ctitoriceasca a lui Stefan cel Mare

Trimisa la data: 2010-06-10 Materia: Istorie Pagini: 104 Comentarii: 1 (citeste) Autor: alahustiuc
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Activitatea ctitoriceasca a lui Stefan cel Mare
Actualitatea temei. Unul din cele mai importante si in acelasi timp, mai interesante aspecte ale istoriei romanilor in epoca medievala il reprezinta domnia lui Stefan сel Mare – simbolul national al romanilor care are cinci secole trecute in nefiinta.

Stefan cel Mare este apreciat ca o personalitate de prim rang a istoriei si culturii romanesti, ca om politic, militar si diplomat care a avut o importanta in cele mai diverse domenii de activitate, fie ca aparator al pamintului natal sau prin activitatile prin care s-a manifestat ca o personalitate de rang european, dar cu atit mai mult ca un ctitor de lacase sfinte.

Nu exista un alt conducator de tara, in istoria romanilor, caruia numele de ctitor sa i se potriveasca atit de bine ca lui Stefan cel Mare. De obicei numele de ctitor vizeaza un intemeietor de asezaminte culturale si bisericesti, insa sensul lui este mult mai larg. De altfel, primii domnitori romani au fost numiti ctitori de tara, insa lui Stefan cel Mare numele de ctitor i se potriveste mai mult ca oricui.

Stefan сel Mare a fost fiul si parintele tarii sale. Ca fiu, el a inteles sa fie credincios Moldovei, sa-si respecte neamul, parintii si stramosii, sa cinsteasca faptele inaintasilor si sa le urmeze traditiile. Ca parinte, a stiut sa-si asume toate grijile mari ale tarii.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Activitatea ctitoriceasca a lui Stefan cel Mare

Lucrare de licenta despre Activitatea ctitoriceasca a lui Stefan cel Mare
Cuprins

1.Introducere...........................4

Capitolul I Biserica ortodoxa in timpul domniei lui Stefan cel mare.....10
1.Viata bisericeasca si situatia bisericii in timpul domniei lui Stefan cel Mare.....................11
2.Credinta si religiozitatea lui Stefan cel Mare........................25

Capitolul II Istoricul bisericilor si manastirilor ctitorite de Stefan cel Mare.....................41
1.Amplasarea geografica si scurt-istoricul bisericilor si manastirilor ctitorite de Stefan cel Mare...........42
2.Materiale de constructie folosite la constructia bisericilor si manastirilor...........................54
3.Bisericile si manastirile ctitorite de Stefan cel Mare in operele literare...............................57

Capitolul III Stilul arhitectural al ctitoriilor lui Stefan cel Mare.........................60
1.Stilul arhitectural al bisericilor.............................61
2. Stilul arhitectural al manastirilor si al turnurilor de clopotnita...................77

Note.................................83

Anexe................................91

Bibliografie........................107
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea ctitoriceasca a lui Stefan cel Mare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

sunt mandru ca sunt din tg neamt si le multumesc celor care scriu aceste documentarii despre istoria noastra ca daca nu se publica se pierde

andrei | 2010-06-10 22:57:00
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.