Activitatea de comert international in contextul relatiei import - export

Trimisa la data: 2010-04-21
Materia: Comert
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_Fl
Lucrare de licenta despre Activitatea de comert international in contextul relatiei import - export
In cea de-a doua categorie se incadreaza bunurile produse in cantitati foarte reduse sau cele pentru care nu exista conditii de productie. Specific pentru tara noastra, ce are resurse variate si destule, dar nu suficiente, in aceasta categorie de bunuri intra: carbunii, gazele naturale, petrolul, graul, porumbul.

Bunurile din cea de-a treia categorie sunt bunurile ce dau importului un caracter pozitiv pentru ca in tara importatoare se realizeaza o concurenta ce-i stimuleaza pe producatorii interni.In a patra categorie intra serviciile ce dau nastere la importul invizibil: transferurile valutare, consumurile diferitelor delegatii sportive, economice, culturale.Reexportul a capatat proportii deosebite si pentru ca asigura o dezvoltare a productiei, a relatiilor economice internationale, duce la cresterea veniturilor importului specializat. Astfel, au fost create numeroase firme specializate in operatii de import in vederea reexportului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Activitatea de comert international in contextul relatiei import - export

Cuprins

Comertul international..........3

Politica importului.............4

Efectele pozitive ale activitatii de import..........6

Politica exportului.........8

Organizatii ce promoveaza exportul si importul.......9

Evolutia comertului international in perioada postbelica........11

Politica comerciala - instrumente si masuri folosite pe plan international.........22

Politica comerciala: definire, obiective, functii..........23

Instrumente de politica comerciala de natura tarifara (vamala)...25

Taxe vamale...........26

Tarifele vamale.......31

Teritoriul vamal.......34

Zonele de liber schimb (de comert liber)........34
Incidentele uniunii vamale asupra schimburilor comerciale internationale.........37

Instrumente de politica comerciala netarifare (bariere netarifare si paratarifare........38

Politica comerciala promotionala si de stimulare a exportului de marfuri......53

Clauza natiunii celei mai favorizate si clauza regimului national......62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea de comert international in contextul relatiei import - export". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.