Activitatea de propovaduire a unui mare sfant

Trimisa la data: 2010-11-24
Materia: Teologie
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_T
Lucrare e licenta despre Activitatea de propovaduire a unui mare sfant
Patria Sfantului Grigorie, Cuvantatorul de Dumnezeu sau Teologul, era o a doua parte a Capadociei, cetatea Nazianz, de unde si el se numea ,,de Nazianz". Parintii lui erau de bun neam si cinstiti, tatal sau avea acelasi nume de Grigorie, iar maica lui se numea Nona. Insa tatal sau era mai inainte in necredinta, fiind nascut de parinti necredinciosi, din tata elin si din maica evreica, si amandurora le urma in parte, atat cu ratacirea elineasca, cat si cu credinta iudeilor, precum este credinta cea rea a ipsistarilor.Iar maica Sfantului Grigorie, fericita Nona, era crestina drept-credincioasa, nascuta din parinti crestini, crescuta din scutece intru dreapta credinta si in frica de Dumnezeu, care este inceputul intelepciunii.

Ea era bine invatata, iar prin judecatile lui Dumnezeu a fost insotita cu barbat necredincios, ca sa-l aduca si pe acela la sfanta credinta si sa se sfinteasca barbatul necredincios, dupa cuvantul apostolului, prin femeia credincioasa, care lucru s-a si facut, si pentru ca fericita Nona, sfatuind totdeauna pe barbatul sau cu cuvinte de Dumnezeu inteleptite si cu dinadinsul rugandu-se lui Dumnezeu pentru dansul, l-a adus la crestinatate cu ajutorul lui Dumnezeu. Caci i s-a facut barbatului ei o vedenie in vis ca aceasta: i se parea ca zice cantand cuvinte din psalmul lui David, pe care niciodata nu le avea in gura sa, decat numai le auzea de la sotia sa, care adeseori se ruga; iar el singur nici nu se ruga niciodata, nici nu stia cum sa se roage si nici nu voia aceasta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Activitatea de propovaduire a unui mare sfant

Lucrare e licenta despre Activitatea de propovaduire a unui mare sfant
Cuprins

Introducere...................................3

Capitolul I. Predica veacului de aur..........................4

Capitolul II. Viata si activitatea Sfantului Grigorie de Nazianz..............8

Capitolul III. Opera Sfantului Grigorie de Nazianz...............16
Necrolog...............................................20
Poezia....................................................22

Capitolul IV. Chipul preotului la Sfantul Grigorie de Nazianz...........................................31

Capitolul V. Idei despre pace, ordine si disciplina in cuvantarile
Sfantului Grigorie de Nazianz.......................................38
Pacea, ordinea si disciplina in Biserica.........................38
Pacea, ordinea si disciplina in societate........................41
Pacea, ordinea si disciplina in natura fizica..................41

Capitolul VI. Sfantul Grigorie de Nazianz ca izvor omiletic.................................43
Formarea Sfantului Grigorie ca predicator.....................44
Cauzele succesului predicilor....................................45
Sfantul Grigorie, predicator desavarsit.............................47

Concluzii..............................................49

Bibliografie....................................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea de propovaduire a unui mare sfant". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.