Activitatea economica a contribuabilului si obligatia fiscala care ii revine in urma acestei activitati

Trimisa la data: 2010-05-17 Materia: Drept Pagini: 104 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandru_M
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Activitatea economica a contribuabilului si obligatia fiscala care ii revine in urma acestei activitati
In ceea ce priveste impozitul pe salarii, calitatea de contribuabil o are salariatul, persoana angajata cu contract de munca, iar aceasta obligatie fiscala ce ii revine este individualizata prin statul de plata a salariului, document care, potrivit legii, contine si calculul impozitului aferent salariului cuvenit persoanei angajate.

Darea de seama reprezinta un document ce permite organelor fiscale competente sa efectueze controlul asupra modului in care angajatorul si-a indeplinit obligatia prevazuta de lege de a calcula, retine si varsa la bugetul de stat impozitul pe salarii. Acest control, forma a controlului financiar, va avea ca sursa initiala de documentare darea de seama intocmita si depusa la organele fiscale competente de catre angajator. Aceasta dare de seama nu va avea insa natura juridica a unui aviz de plata a obligatiei fiscale.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Activitatea economica a contribuabilului si obligatia fiscala care ii revine in urma acestei activitati

Lucrare de licenta despre Activitatea economica a contribuabilului si obligatia fiscala care ii revine in urma acestei activitati
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul. I. Obligatia fiscala in urma activitatii economice a contribuabilului................8
1. Notiune de obligatie fiscala. Creanta fiscala..........8
2. Avizul de plata ca dovada a obligatiei fiscale.........11
3. Exigibilitatea si modificarea obligatiei fiscale.......22

Capitolul II. Stingerea obligatiei fiscale conform legislatiei in vigoare..............31
1. Modalitatile legislative de stingere a obligatiei fiscale.......31
2. Evidenta fiscala si responsabilitatea de stingere a obligatiei fiscale...........44
3. Raspunderea juridica si constringerea statala in sfera domeniului fiscal..............48

Capitolul III. Executarea silita a obligatiei fiscale: parte integranta a urmaririi platilor la bugetul de stat.............63
1. Procedura de executare silita a obligatiei fiscale in Republica
Moldova............63
2. Urmarirea platilor in cifre si incasari............94
3. Urmarirea platilor in cazul bunurilor gajate.......96

Incheiere...............101

Bibliografie...........104
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Activitatea economica a contribuabilului si obligatia fiscala care ii revine in urma acestei activitati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.